« Tilbake (Artikler)

Regnskapsprogram

For mange små og mellomstore bedrifter er regnskap noe som er forbundet med mange utfordringer. Det er derfor viktig at bedriften velger et regnskapsprogram som er lett å bruke for bedriftens ansatte. Å administrere bedriftens økonomi kan være utfordrende, og det er derfor viktig at man velger et regnskapsprogram man mestrer

Regnskapsprogrammet skal hjelpe deg med å registrere og holde oversikt over alle økonomiske transaksjoner i din bedrift, samt å gi deg en oversikt over bedriftens økonomiske tilstand. Det finnes mange regnskapsprogrammer tilgjengelig for norske bedrifter, og både behov og kunnskapsnivå bør avgjøre hvilket regnskapsprogram du velger. Gode regnskapsprogrammer har i dag mange gode funksjoner som hjelper din bedrift å spare mye tid, og dermed penger på regnskapsføringen.

regnskapsprogram

Hvor avanserte regnkapsprogrammene er, varierer stort fra program til program. De enkleste programmene kan tilby grunnleggende funksjoner hvor du kan registrere inngående og utgående bilag. Regnskapsprogrammene tilbyr også ofte fakturaprogram inkludert i sitt regnskapssystem.

Hva inneholder et regnskapsprogram?

I Debet Regnskap definerer vi et regnskapsprogram som følgende: "Et regnskapsprogram er et verktøy som hjelper deg med å organisere bedriftens økonomiske transaksjoner, samt gir et godt bilde av bedriftens økonomiske tilstand."

Regnskapsprogrammet gir deg mulighet til å registrere transaksjoner, kjøre lønn på ansatte, administrere både kunder og leverandører, lage fakturaer og ha oversikt over kontosaldoer.

Regnskapsprogrammet lager både resultatregnskap og balanseregnskap. Dette er svært viktig for å holde en god oversikt over bedriftens økonomi, og vil være essensielt om man skal trenge finansiering eller få inn en investor. I programmet vil utgifter og inntekter kategorieseres. Du vil ha full oversikt over transaksjonene i ditt regnskap

Et viktig aspekt med dagens avanserte regnskapsprogrammer er at de automatiserer mange oppgaver som man tidligere måtte bruke lang tid på å gjøre manuelt. Dette kan være innbetalinger fra kunder som nå registreres automatisk, eller innlesing av bilag og kvitteringer som nå kan leses inn automatisk

Fordeler med regnskapsprogram

Hovedgrunnen til at du skal bruke et regnskapsprogram er at det sparer bedriften for tid, forhindrer at bedriften gjør feil, og søreger for at skatter og avgifter blir korrekt utregnet

Ha full kontroll på økonomien

Når du bruker regnskapsprogram til å føre ditt regnskap, vil du ha alle dine økonomiske nøkkeltall samlet på ett sted. Dette gir deg et godt utgangspunkt til å gjøre gode økonomiske beslutninger til din bedrift. Dette kan være om du har råd til å investere i en ny maskin eller bil, eller om bedriften vil ha behov for kassekreditt. Regnskapsprogrammet lagrer og organiserer alle dine økonomiske data på ett sted, og gir deg øversikt over bedriftens økonomiske tall i sanntid.

Ha oversikt over dine utgifter

For bedrifter er det til en hver tid viktig å ha oversikt over utgiftene. Tidligere ble faktuaer sendt i posten, og det kunne være vanskelig å holde oversikt over hvilke faktuarer som skulle betales til hvilket tidspunkt. I dag er det derimot vanlig at faktuarer sendes på e-post og som EHF-faktura. Kun en liten del av dagens faktuaer sendes med posten. Med Debet Faktura kan du automatisk lese inn dine faktuaer i ditt regnskapsprogram. På denne måten vil du ha et elektronisk bilagsmottak hvor alle dine mottatte faktuaer vil ligge.

Føre inn bilag manuelt

Du kan selvfølgelig også føre bilag i Debet Faktura manuelt om dette er ønskelig.

Ta bilde av kvitteringer

Debet Faktura kommer en app for innlesing av bilag. Vår bildeteknoligi benyttes til å lese inn dataer fra fakturaer og kvitteringer. Bilaget blir derfra opprettet direkte i regnskapssystemet.

Avstemme kontoutskrifter automatisk

I ditt regnskap må du ha oversikt over alle transaksjoner som har skjedd på bedriftens kontoer. Automatisk avstemming av konto gjør at du enkelt får en oversikt over bevegelser på konto som ikke er registrert i regnskapet. Den automatiske avtemmingen av bankkontoen gjør at du på en lettfattelig måte får en liste over hvilke bilag som mangler når du skal levere både regnskap og momsoppgave.

Samarbeid med regnskapsfører

Et godt regnskapsprogram gjør det enkelt å samarbeide med regnskapsfører. Med Debet Regnskap kan gi gi regnskapsføreren din tilgang til ditt regnskapsprogram. Dette gjør at regnskapsføreren enten kan logge inn og gjøre jobben for deg, eller gå inn for å kontrollere, og gjøre endringer om noe er ført feil i regnskapet.

Gjentakende fakturering

Faktuerer du de samme kundene, samme beløp hver mnd? Da kan du legge inn at faktuarene automatisk skal genereres hver mnd. Dette sikrer at du ikke glemmer å fakturere noen kunder, go at du får den inntekten du skal ha. Sammen med vår integrerte inkasso-modul vil du da være sikker på at du vil få oppgjør fra dine kunder.

Betaling av fakturaer og kontering

Med Debet Faktura kan du betale dine fakturaer direkte fra regnskapsprogrammet. Dette skjer gjennom en bankintegrasjon som gjør at regnskapsprogrammet er koblet direkte til din nettbank. Dette gjør det lett å legge faktuaer som kommer i bilagsmottaket til betaling. Det er også mulig å legge inn betalinger manuelt dersom du har gjennomført betalinger direkte i din egen nettbank. Når er bilag er lest inn, vil systemet i de fleste tilfeller komme med forslag til kontering. Kontering vil si å spesifisere hvilken konto i regnskapssystemet fakturaen eller kvitteringen skal føres på. Gjennom et system med nøkkelord, samt en programvare med kunstig intelligens foreslår systemet konto ut i fra kontoplanen.

Rapporter og oversikt

At ditt fakturaprogram gir deg god oversikt og rapporer er viktig. Vi vil nå gå gjennom noen av de viktigste rapportene og oversikten du trenger i ditt regnskapsprogram.

Fakturajournal

Fakturajornalen er en oversikt over alle dine utgående faktuarer. Dette gir grunnlaget for omsetningen som din bedrift har generert i en gitt periode. Fakturajournalen er også med i omsetningen du skal rapportere i ditt årsregnskap og ved innlevering av momsoppgaver.

Leverandørgjeld

For alle bedrifter er det viktig å ha oversikt over hvem de skylder penger til, og når dette skal betales. For alle bedrifter er det viktig å ha en god oversikt over dette for å unngå betalingsanmerkninger og da få en dårlig kreditt-score.

Meld deg på Debet Faktura i dag

Debet Regnskap er tilpasset små og mellomstore norske bedrifter, og inneholder alt du trenger av funksjonalitet for å føre regnskapet i ditt selskap. Med Debet Regnskap kan du la programmet gjøre mesteparten av jobben for deg. Debet Regnskap inneholder også et integrert fakturaprogram som gjør at fakturaene automatisk er ført i regnskapet i samme sekund en faktura er opprettet.

Debet Faktura vil lanseres i løpet av kort tid, og du kan allerede melde deg på for å kunne bruke programmet fra dagen det lanseres.

Filtrer:

 1. 10 smarte triks for fakturering
 2. 218 000 dårlige betalere i Norge
 3. Behandlingstid Brønnøysundregistrene
 4. Betalingsfrist på faktura
 5. Blank faktura
 6. Bloggere må ha fakturaprogram
 7. Bytte fakturaprogram
 8. Debet Faktura – hele Norges fakturaprogram
 9. Debet Faktura Pluss
 10. Debet Fakturasalg
 11. Debet Regnskap
 12. Debets innsamling barnehjem
 13. Egenansatt
 14. Egeninkasso
 15. Elektronisk faktura
 16. Én innlogging
 17. endre navn på aksjeselskap
 18. Enkelt fakturaprogram
 19. Enkeltsaker inkasso
 20. Faktura fra privat til bedrift
 21. Faktura på nett
 22. faktura pdf gratis
 23. Fakturabehandling
 24. Fakturablankett
 25. Fakturagrunnlag
 26. Fakturakjøp
 27. Fakturakontroll
 28. Fakturamal
 29. Fakturanummer
 30. Fakturaoppsett
 31. Fakturaprogram
 32. Fakturaprogram best i test
 33. Fakturaprogram for barnehager
 34. Fakturaprogram for foreninger
 35. Fakturaprogram for grundere
 36. Fakturaprogram for håndverkere
 37. Fakturaprogram for idrettslag
 38. Fakturaprogram til Mac
 39. Fakturaregler for privatpersoner
 40. Fakturasalg
 41. Fakturasystem
 42. Fakturaunderlag
 43. Fakturering
 44. Fakturering og skatt for privatpersoner
 45. Faktureringsprogram
 46. Faktureringssystem
 47. Flere fakturaer på samme inkassosak
 48. Fordeler med gratis fakturaprogram
 49. Forliksklage
 50. Forsinkelsesrente
 51. Forskjellen mellom egeninkasso og et inkassobyrå
 52. Frilanser
 53. God inkassoskikk
 54. Gratis faktura mal
 55. Gratis fakturaprogram
 56. Gratis inkasso
 57. Gratis regnskapsprogram
 58. Gruppefaktura
 59. Husleie og kontingenter
 60. Hva er forliksrådet?
 61. Hvordan registrere betalingsanmerkning?
 62. Idrettslag og foreninger
 63. Inkasso forliksrådet
 64. Inkasso som inntektskilde
 65. Inkassobyrå
 66. Inkassobyråene kan ikke tvangsinndrive penger
 67. Inkassofirma
 68. Inkassogebyr
 69. Inkassoregistrering
 70. Inkassoregler
 71. Inkassosalær
 72. Inkassoselskap
 73. Inkassosystem regnskapsførere
 74. Inkassotjenester
 75. Innsigelse på krav, hva gjør jeg?
 76. Integrert fakturaprogram
 77. Jobb som frilanser
 78. Klage på faktura
 79. Krav om Foretaksregisteret på faktura
 80. Kredittinformasjon
 81. Kredittsjekk
 82. Kredittsjekk av bedrifter
 83. Kredittsjekk av privatpersoner
 84. lage faktura gratis
 85. Lage faktura i word
 86. Lage kvittering
 87. Lenker til informasjon om inkasso
 88. Lover som omhandler egeninkasso
 89. Masseutsendelse
 90. Namsfogden
 91. Næringsdrivende
 92. Nettbasert fakturaprogram
 93. Nettjeneste for egeninkasso
 94. Nettside
 95. Ny forsinkelsesrente
 96. Nye gebyrsatser 2011
 97. Nye gebyrsatser 2012
 98. Online faktura
 99. Online regnskapsprogram
 100. Oppgrader til egeninkasso
 101. Oppsummering av inkassoforskriften
 102. Organisasjonsnummer for å fakturere?
 103. Oversikt og rapporter
 104. Økonomitips til frilansere
 105. Postlegging
 106. Pressemelding: Vekst i inkassosaker
 107. Privatinkasso
 108. Rabatt inkasso
 109. Regnskapsfører
 110. Regnskapsprogram
 111. revisjonsplikt for aksjeselskaper
 112. Saksgang mot bedrifter
 113. Saksgang mot privatpersoner
 114. Samordnet registermelding
 115. Selge faktura
 116. Selskapets 
lovpålagte 
protokoller
 117. Send EHF-Faktura med Debet Faktura
 118. Send regning med Debet Faktura
 119. Sende faktura årskontigent
 120. Sende faktura som frilanser
 121. Sende faktura som privatperson
 122. Sende inkasso som privatpersion
 123. Skatt som frilanser
 124. Starte egen bedrift
 125. Stiftelsesdokumenter for AS
 126. Svindlet på Finn.no
 127. Tingsinnskudd
 128. Tips for fakturaprogram
 129. Total
 130. Trenger du hjelp eller bistand til inkassoprosessen?
 131. Unngå feil på faktura
 132. Utestående faktura
 133. Utestående husleie
 134. Utleggsforretning
 135. Vedtekter
 136. Webfaktura

Velg et abonnement som passer deg

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Egeninkasso 249,- pr. måned
Den beste løsningen for effektiv innkreving Kjøp Les mer om Egeninkasso