« Tilbake (Artikler)

Regnskapsprogram

For mange små og mellomstore bedrifter er regnskap noe som er forbundet med mange utfordringer. Det er derfor viktig at bedriften velger et regnskapsprogram som er lett å bruke for bedriftens ansatte. Å administrere bedriftens økonomi kan være utfordrende, og det er derfor viktig at man velger et regnskapsprogram man mestrer

Regnskapsprogrammet skal hjelpe deg med å registrere og holde oversikt over alle økonomiske transaksjoner i din bedrift, samt å gi deg en oversikt over bedriftens økonomiske tilstand. Det finnes mange regnskapsprogrammer tilgjengelig for norske bedrifter, og både behov og kunnskapsnivå bør avgjøre hvilket regnskapsprogram du velger. Gode regnskapsprogrammer har i dag mange gode funksjoner som hjelper din bedrift å spare mye tid, og dermed penger på regnskapsføringen.

regnskapsprogram

Hvor avanserte regnkapsprogrammene er, varierer stort fra program til program. De enkleste programmene kan tilby grunnleggende funksjoner hvor du kan registrere inngående og utgående bilag. Regnskapsprogrammene tilbyr også ofte fakturaprogram inkludert i sitt regnskapssystem.

Hva inneholder et regnskapsprogram?

I Debet Regnskap definerer vi et regnskapsprogram som følgende: "Et regnskapsprogram er et verktøy som hjelper deg med å organisere bedriftens økonomiske transaksjoner, samt gir et godt bilde av bedriftens økonomiske tilstand."

Regnskapsprogrammet gir deg mulighet til å registrere transaksjoner, kjøre lønn på ansatte, administrere både kunder og leverandører, lage fakturaer og ha oversikt over kontosaldoer.

Regnskapsprogrammet lager både resultatregnskap og balanseregnskap. Dette er svært viktig for å holde en god oversikt over bedriftens økonomi, og vil være essensielt om man skal trenge finansiering eller få inn en investor. I programmet vil utgifter og inntekter kategorieseres. Du vil ha full oversikt over transaksjonene i ditt regnskap

Et viktig aspekt med dagens avanserte regnskapsprogrammer er at de automatiserer mange oppgaver som man tidligere måtte bruke lang tid på å gjøre manuelt. Dette kan være innbetalinger fra kunder som nå registreres automatisk, eller innlesing av bilag og kvitteringer som nå kan leses inn automatisk

Fordeler med regnskapsprogram

Hovedgrunnen til at du skal bruke et regnskapsprogram er at det sparer bedriften for tid, forhindrer at bedriften gjør feil, og søreger for at skatter og avgifter blir korrekt utregnet

Ha full kontroll på økonomien

Når du bruker regnskapsprogram til å føre ditt regnskap, vil du ha alle dine økonomiske nøkkeltall samlet på ett sted. Dette gir deg et godt utgangspunkt til å gjøre gode økonomiske beslutninger til din bedrift. Dette kan være om du har råd til å investere i en ny maskin eller bil, eller om bedriften vil ha behov for kassekreditt. Regnskapsprogrammet lagrer og organiserer alle dine økonomiske data på ett sted, og gir deg øversikt over bedriftens økonomiske tall i sanntid.

Ha oversikt over dine utgifter

For bedrifter er det til en hver tid viktig å ha oversikt over utgiftene. Tidligere ble faktuaer sendt i posten, og det kunne være vanskelig å holde oversikt over hvilke faktuarer som skulle betales til hvilket tidspunkt. I dag er det derimot vanlig at faktuarer sendes på e-post og som EHF-faktura. Kun en liten del av dagens faktuaer sendes med posten. Med Debet Faktura kan du automatisk lese inn dine faktuaer i ditt regnskapsprogram. På denne måten vil du ha et elektronisk bilagsmottak hvor alle dine mottatte faktuaer vil ligge.

Føre inn bilag manuelt

Du kan selvfølgelig også føre bilag i Debet Faktura manuelt om dette er ønskelig.

Ta bilde av kvitteringer

Debet Faktura kommer en app for innlesing av bilag. Vår bildeteknoligi benyttes til å lese inn dataer fra fakturaer og kvitteringer. Bilaget blir derfra opprettet direkte i regnskapssystemet.

Avstemme kontoutskrifter automatisk

I ditt regnskap må du ha oversikt over alle transaksjoner som har skjedd på bedriftens kontoer. Automatisk avstemming av konto gjør at du enkelt får en oversikt over bevegelser på konto som ikke er registrert i regnskapet. Den automatiske avtemmingen av bankkontoen gjør at du på en lettfattelig måte får en liste over hvilke bilag som mangler når du skal levere både regnskap og momsoppgave.

Samarbeid med regnskapsfører

Et godt regnskapsprogram gjør det enkelt å samarbeide med regnskapsfører. Med Debet Regnskap kan gi gi regnskapsføreren din tilgang til ditt regnskapsprogram. Dette gjør at regnskapsføreren enten kan logge inn og gjøre jobben for deg, eller gå inn for å kontrollere, og gjøre endringer om noe er ført feil i regnskapet.

Gjentakende fakturering

Faktuerer du de samme kundene, samme beløp hver mnd? Da kan du legge inn at faktuarene automatisk skal genereres hver mnd. Dette sikrer at du ikke glemmer å fakturere noen kunder, go at du får den inntekten du skal ha. Sammen med vår integrerte inkasso-modul vil du da være sikker på at du vil få oppgjør fra dine kunder.

Betaling av fakturaer og kontering

Med Debet Faktura kan du betale dine fakturaer direkte fra regnskapsprogrammet. Dette skjer gjennom en bankintegrasjon som gjør at regnskapsprogrammet er koblet direkte til din nettbank. Dette gjør det lett å legge faktuaer som kommer i bilagsmottaket til betaling. Det er også mulig å legge inn betalinger manuelt dersom du har gjennomført betalinger direkte i din egen nettbank. Når er bilag er lest inn, vil systemet i de fleste tilfeller komme med forslag til kontering. Kontering vil si å spesifisere hvilken konto i regnskapssystemet fakturaen eller kvitteringen skal føres på. Gjennom et system med nøkkelord, samt en programvare med kunstig intelligens foreslår systemet konto ut i fra kontoplanen.

Rapporter og oversikt

At ditt fakturaprogram gir deg god oversikt og rapporer er viktig. Vi vil nå gå gjennom noen av de viktigste rapportene og oversikten du trenger i ditt regnskapsprogram.

Fakturajournal

Fakturajornalen er en oversikt over alle dine utgående faktuarer. Dette gir grunnlaget for omsetningen som din bedrift har generert i en gitt periode. Fakturajournalen er også med i omsetningen du skal rapportere i ditt årsregnskap og ved innlevering av momsoppgaver.

Leverandørgjeld

For alle bedrifter er det viktig å ha oversikt over hvem de skylder penger til, og når dette skal betales. For alle bedrifter er det viktig å ha en god oversikt over dette for å unngå betalingsanmerkninger og da få en dårlig kreditt-score.

Registrer deg på Debet Regnskap i dag

Debet Regnskap er tilpasset små og mellomstore norske bedrifter, og inneholder alt du trenger av funksjonalitet for å føre regnskapet i ditt selskap. Med Debet Regnskap kan du la programmet gjøre mesteparten av jobben for deg. Debet Regnskap inneholder også et integrert fakturaprogram som gjør at fakturaene automatisk er ført i regnskapet i samme sekund en faktura er opprettet.

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 69,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. 10 smarte triks for fakturering
 2. 218 000 dårlige betalere i Norge
 3. 3 tips for enkelt regnskap
 4. Årsavslutning og forberedelse til årsregnskapet
 5. Årsberetningen
 6. Årsoppgjør AS
 7. Årsoppgjør dokumentasjon
 8. Årsoppgjør ENK
 9. Behandlingstid Brønnøysundregistrene
 10. Beregning og rapportering av merverdiavgift
 11. Betalingsfrist på faktura
 12. Billigste regnskapsprogram
 13. Blank faktura
 14. Bloggere må ha fakturaprogram
 15. Bytte fakturaprogram
 16. Debet Faktura – hele Norges fakturaprogram
 17. Debet Faktura Pluss
 18. Debet Regnskap
 19. Debet Regnskap webinar
 20. Debets innsamling barnehjem
 21. Egeninkasso
 22. Elektronisk faktura
 23. Én innlogging
 24. Endre navn på aksjeselskap
 25. Enkelt fakturaprogram
 26. Enkelt regnskapsprogram
 27. Enkeltsaker inkasso
 28. Er du en god leder?
 29. Faktura fra privat til bedrift
 30. Faktura på nett
 31. Faktura pdf gratis
 32. Fakturabehandling
 33. Fakturablankett
 34. Fakturagrunnlag
 35. Fakturakontroll
 36. Fakturamal
 37. Fakturanummer
 38. Fakturaoppsett
 39. Fakturaprogram
 40. Fakturaprogram best i test
 41. Fakturaprogram for barnehager
 42. Fakturaprogram for foreninger
 43. Fakturaprogram for grundere
 44. Fakturaprogram for håndverkere
 45. Fakturaprogram for idrettslag
 46. Fakturaprogram til Mac
 47. Fakturaregler for privatpersoner
 48. Fakturasystem
 49. Fakturaunderlag
 50. Fakturering
 51. Fakturering og skatt for privatpersoner
 52. Faktureringsprogram
 53. Faktureringssystem
 54. Flere fakturaer på samme inkassosak
 55. Fordeler med gratis fakturaprogram
 56. Forliksklage
 57. Forsinkelsesrente
 58. Forskjellen mellom egeninkasso og et inkassobyrå
 59. Forståelse av aktiva, passiva og egenkapital
 60. Forståelse av debet og kredit
 61. Føre regnskap selv
 62. Føring av bilag for kjøp, salg, kvitteringer og banktransaksjoner
 63. Frilanser
 64. Frister for næringsdrivende
 65. God inkassoskikk
 66. Gratis fakturamal
 67. Gratis fakturaprogram
 68. Gratis regnskapsprogram
 69. Grunnleggende om inngående balanse
 70. Grunnleggende om lønnskjøring
 71. Gruppefaktura
 72. Guide til bruk av Debet Regnskap
 73. Håndtering av kontanttransaksjoner og bankutskrifter
 74. Husleie og kontingenter
 75. Hva er forliksrådet?
 76. Hva er regnskap og hvorfor er det viktig?
 77. Hvordan registrere betalingsanmerkning?
 78. Idrettslag og foreninger
 79. Inkasso forliksrådet
 80. Inkassobyrå
 81. Inkassobyråene kan ikke tvangsinndrive penger
 82. Inkassofirma
 83. Inkassogebyr
 84. Inkassoregistrering
 85. Inkassoregler
 86. Inkassosalær
 87. Inkassoselskap
 88. Inkassosystem regnskapsførere
 89. Inkassotjenester
 90. Innsending av årsregnskap og skattemelding
 91. Innsigelse på krav, hva gjør jeg?
 92. Integrert fakturaprogram
 93. Introduksjon Debet Regnskap
 94. Jobb som frilanser
 95. Klage på faktura
 96. Kontant- og periodiseringsprinsippet
 97. Krav om Foretaksregisteret på faktura
 98. Kredittinformasjon
 99. Kredittsjekk
 100. Kredittsjekk av bedrifter
 101. Kredittsjekk av privatpersoner
 102. Lage faktura gratis
 103. Lage faktura i word
 104. Lage kvittering
 105. Lenker til informasjon om inkasso
 106. Lover som omhandler egeninkasso
 107. Lønnsprogram
 108. Løpende AS micro
 109. Løpende AS Micro med lønn
 110. Løpende ENK Micro
 111. Masseutsendelse
 112. Merverdiavgift (MVA) og Skatteregler: Registrering for MVA
 113. Namsfogden
 114. Næringsdrivende
 115. Nettbasert fakturaprogram
 116. Nettjeneste for egeninkasso
 117. Ny forsinkelsesrente
 118. Ny skattemelding 2023
 119. Nye gebyrsatser 2011
 120. Nye gebyrsatser 2023
 121. Online faktura
 122. Online regnskapsprogram
 123. Oppgrader til egeninkasso
 124. Oppsett av regnskapskategorier og kontoplan
 125. Oppsummering av inkassoforskriften
 126. Organisasjonsnummer for å fakturere?
 127. Organisering av finansielle dokumenter
 128. Oversikt og rapporter
 129. Oversikt over regnskapsprosessen
 130. Økonomitips til frilansere
 131. Postlegging
 132. Pressemelding: Vekst i inkassosaker
 133. Privatinkasso
 134. Rabatt inkasso
 135. Rapportering og innsending av A-melding
 136. Registrering av inngående balanse
 137. Regnskapsfører
 138. Regnskapsfører pakker
 139. Regnskapsprogram
 140. Regnskapsprogram aksjeselskap
 141. Regnskapsprogram for foreninger
 142. Regnskapsprogram for håndverkere
 143. Regnskapsprogram for små bedrifter
 144. Regnskapsprogram med fastpris
 145. Regnskapsprogram til holdingselskap
 146. revisjonsplikt for aksjeselskaper
 147. Saksgang mot bedrifter
 148. Saksgang mot privatpersoner
 149. Samordnet registermelding
 150. Selskapets 
lovpålagte 
protokoller
 151. Selskapets ledelse
 152. Selskapskapitalen Aksjeloven
 153. Send EHF-Faktura med Debet Faktura
 154. Send regning med Debet Faktura
 155. Sende faktura årskontigent
 156. Sende faktura som frilanser
 157. Sende faktura som privatperson
 158. Sende inkasso som privatpersion
 159. Sjekkliste styrets organisering
 160. Skatt som frilanser
 161. Skatteregler
 162. Skybasert regnskapsprogram
 163. Starte egen bedrift
 164. Steg-for-Steg guide inngående balanse
 165. Stiftelsesdokumenter for AS
 166. Svindlet på Finn.no
 167. Tingsinnskudd
 168. Tips for fakturaprogram
 169. Total
 170. Trenger du hjelp eller bistand til inkassoprosessen?
 171. Unngå feil på faktura
 172. Utarbeiding av resultatregnskap og balanse
 173. Utestående faktura
 174. Utestående husleie
 175. Utleggsforretning
 176. Vedtekter
 177. Velge riktig regnskapssystem
 178. Webfaktura