« Tilbake (Artikler)

Regnskapsprogram

For mange små og mellomstore bedrifter er regnskap noe som er forbundet med mange utfordringer. Det er derfor viktig at bedriften velger et regnskapsprogram som er lett å bruke for bedriftens ansatte. Å administrere bedriftens økonomi kan være utfordrende, og det er derfor viktig at man velger et regnskapsprogram man mestrer

Regnskapsprogrammet skal hjelpe deg med å registrere og holde oversikt over alle økonomiske transaksjoner i din bedrift, samt å gi deg en oversikt over bedriftens økonomiske tilstand. Det finnes mange regnskapsprogrammer tilgjengelig for norske bedrifter, og både behov og kunnskapsnivå bør avgjøre hvilket regnskapsprogram du velger. Gode regnskapsprogrammer har i dag mange gode funksjoner som hjelper din bedrift å spare mye tid, og dermed penger på regnskapsføringen.

regnskapsprogram

Hvor avanserte regnkapsprogrammene er, varierer stort fra program til program. De enkleste programmene kan tilby grunnleggende funksjoner hvor du kan registrere inngående og utgående bilag. Regnskapsprogrammene tilbyr også ofte fakturaprogram inkludert i sitt regnskapssystem.

Hva inneholder et regnskapsprogram?

I Debet Regnskap definerer vi et regnskapsprogram som følgende: "Et regnskapsprogram er et verktøy som hjelper deg med å organisere bedriftens økonomiske transaksjoner, samt gir et godt bilde av bedriftens økonomiske tilstand."

Regnskapsprogrammet gir deg mulighet til å registrere transaksjoner, kjøre lønn på ansatte, administrere både kunder og leverandører, lage fakturaer og ha oversikt over kontosaldoer.

Regnskapsprogrammet lager både resultatregnskap og balanseregnskap. Dette er svært viktig for å holde en god oversikt over bedriftens økonomi, og vil være essensielt om man skal trenge finansiering eller få inn en investor. I programmet vil utgifter og inntekter kategorieseres. Du vil ha full oversikt over transaksjonene i ditt regnskap

Et viktig aspekt med dagens avanserte regnskapsprogrammer er at de automatiserer mange oppgaver som man tidligere måtte bruke lang tid på å gjøre manuelt. Dette kan være innbetalinger fra kunder som nå registreres automatisk, eller innlesing av bilag og kvitteringer som nå kan leses inn automatisk

Fordeler med regnskapsprogram

Hovedgrunnen til at du skal bruke et regnskapsprogram er at det sparer bedriften for tid, forhindrer at bedriften gjør feil, og søreger for at skatter og avgifter blir korrekt utregnet

Ha full kontroll på økonomien

Når du bruker regnskapsprogram til å føre ditt regnskap, vil du ha alle dine økonomiske nøkkeltall samlet på ett sted. Dette gir deg et godt utgangspunkt til å gjøre gode økonomiske beslutninger til din bedrift. Dette kan være om du har råd til å investere i en ny maskin eller bil, eller om bedriften vil ha behov for kassekreditt. Regnskapsprogrammet lagrer og organiserer alle dine økonomiske data på ett sted, og gir deg øversikt over bedriftens økonomiske tall i sanntid.

Ha oversikt over dine utgifter

For bedrifter er det til en hver tid viktig å ha oversikt over utgiftene. Tidligere ble faktuaer sendt i posten, og det kunne være vanskelig å holde oversikt over hvilke faktuarer som skulle betales til hvilket tidspunkt. I dag er det derimot vanlig at faktuarer sendes på e-post og som EHF-faktura. Kun en liten del av dagens faktuaer sendes med posten. Med Debet Faktura kan du automatisk lese inn dine faktuaer i ditt regnskapsprogram. På denne måten vil du ha et elektronisk bilagsmottak hvor alle dine mottatte faktuaer vil ligge.

Føre inn bilag manuelt

Du kan selvfølgelig også føre bilag i Debet Faktura manuelt om dette er ønskelig.

Ta bilde av kvitteringer

Debet Faktura kommer en app for innlesing av bilag. Vår bildeteknoligi benyttes til å lese inn dataer fra fakturaer og kvitteringer. Bilaget blir derfra opprettet direkte i regnskapssystemet.

Avstemme kontoutskrifter automatisk

I ditt regnskap må du ha oversikt over alle transaksjoner som har skjedd på bedriftens kontoer. Automatisk avstemming av konto gjør at du enkelt får en oversikt over bevegelser på konto som ikke er registrert i regnskapet. Den automatiske avtemmingen av bankkontoen gjør at du på en lettfattelig måte får en liste over hvilke bilag som mangler når du skal levere både regnskap og momsoppgave.

Samarbeid med regnskapsfører

Et godt regnskapsprogram gjør det enkelt å samarbeide med regnskapsfører. Med Debet Regnskap kan gi gi regnskapsføreren din tilgang til ditt regnskapsprogram. Dette gjør at regnskapsføreren enten kan logge inn og gjøre jobben for deg, eller gå inn for å kontrollere, og gjøre endringer om noe er ført feil i regnskapet.

Gjentakende fakturering

Faktuerer du de samme kundene, samme beløp hver mnd? Da kan du legge inn at faktuarene automatisk skal genereres hver mnd. Dette sikrer at du ikke glemmer å fakturere noen kunder, go at du får den inntekten du skal ha. Sammen med vår integrerte inkasso-modul vil du da være sikker på at du vil få oppgjør fra dine kunder.

Betaling av fakturaer og kontering

Med Debet Faktura kan du betale dine fakturaer direkte fra regnskapsprogrammet. Dette skjer gjennom en bankintegrasjon som gjør at regnskapsprogrammet er koblet direkte til din nettbank. Dette gjør det lett å legge faktuaer som kommer i bilagsmottaket til betaling. Det er også mulig å legge inn betalinger manuelt dersom du har gjennomført betalinger direkte i din egen nettbank. Når er bilag er lest inn, vil systemet i de fleste tilfeller komme med forslag til kontering. Kontering vil si å spesifisere hvilken konto i regnskapssystemet fakturaen eller kvitteringen skal føres på. Gjennom et system med nøkkelord, samt en programvare med kunstig intelligens foreslår systemet konto ut i fra kontoplanen.

Rapporter og oversikt

At ditt fakturaprogram gir deg god oversikt og rapporer er viktig. Vi vil nå gå gjennom noen av de viktigste rapportene og oversikten du trenger i ditt regnskapsprogram.

Fakturajournal

Fakturajornalen er en oversikt over alle dine utgående faktuarer. Dette gir grunnlaget for omsetningen som din bedrift har generert i en gitt periode. Fakturajournalen er også med i omsetningen du skal rapportere i ditt årsregnskap og ved innlevering av momsoppgaver.

Leverandørgjeld

For alle bedrifter er det viktig å ha oversikt over hvem de skylder penger til, og når dette skal betales. For alle bedrifter er det viktig å ha en god oversikt over dette for å unngå betalingsanmerkninger og da få en dårlig kreditt-score.

Registrer deg på Debet Regnskap i dag

Debet Regnskap er tilpasset små og mellomstore norske bedrifter, og inneholder alt du trenger av funksjonalitet for å føre regnskapet i ditt selskap. Med Debet Regnskap kan du la programmet gjøre mesteparten av jobben for deg. Debet Regnskap inneholder også et integrert fakturaprogram som gjør at fakturaene automatisk er ført i regnskapet i samme sekund en faktura er opprettet.

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 69,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. 10 smarte triks for fakturering
 2. 218 000 dårlige betalere i Norge
 3. 3 tips for enkelt regnskap
 4. Årsavslutning og forberedelse til årsregnskapet
 5. Årsberetningen
 6. Årsoppgjør dokumentasjon
 7. Behandlingstid Brønnøysundregistrene
 8. Beregning og rapportering av merverdiavgift
 9. Betalingsfrist på faktura
 10. Billigste regnskapsprogram
 11. Blank faktura
 12. Bloggere må ha fakturaprogram
 13. Bytte fakturaprogram
 14. Debet Faktura – hele Norges fakturaprogram
 15. Debet Faktura Pluss
 16. Debet Regnskap
 17. Debets innsamling barnehjem
 18. Egeninkasso
 19. Elektronisk faktura
 20. Én innlogging
 21. Endre navn på aksjeselskap
 22. Enkelt fakturaprogram
 23. Enkelt regnskapsprogram
 24. Enkeltsaker inkasso
 25. Er du en god leder?
 26. Faktura fra privat til bedrift
 27. Faktura på nett
 28. Faktura pdf gratis
 29. Fakturabehandling
 30. Fakturablankett
 31. Fakturagrunnlag
 32. Fakturakontroll
 33. Fakturamal
 34. Fakturanummer
 35. Fakturaoppsett
 36. Fakturaprogram
 37. Fakturaprogram best i test
 38. Fakturaprogram for barnehager
 39. Fakturaprogram for foreninger
 40. Fakturaprogram for grundere
 41. Fakturaprogram for håndverkere
 42. Fakturaprogram for idrettslag
 43. Fakturaprogram til Mac
 44. Fakturaregler for privatpersoner
 45. Fakturasystem
 46. Fakturaunderlag
 47. Fakturering
 48. Fakturering og skatt for privatpersoner
 49. Faktureringsprogram
 50. Faktureringssystem
 51. Flere fakturaer på samme inkassosak
 52. Fordeler med gratis fakturaprogram
 53. Forliksklage
 54. Forsinkelsesrente
 55. Forskjellen mellom egeninkasso og et inkassobyrå
 56. Føre regnskap selv
 57. Frilanser
 58. Frister for næringsdrivende
 59. God inkassoskikk
 60. Gratis fakturamal
 61. Gratis fakturaprogram
 62. Gratis regnskapsprogram
 63. Grunnleggende om inngående balanse
 64. Grunnleggende om lønnskjøring
 65. Gruppefaktura
 66. Guide til bruk av Debet Regnskap
 67. Husleie og kontingenter
 68. Hva er forliksrådet?
 69. Hvordan registrere betalingsanmerkning?
 70. Idrettslag og foreninger
 71. Inkasso forliksrådet
 72. Inkassobyrå
 73. Inkassobyråene kan ikke tvangsinndrive penger
 74. Inkassofirma
 75. Inkassogebyr
 76. Inkassoregistrering
 77. Inkassoregler
 78. Inkassosalær
 79. Inkassoselskap
 80. Inkassosystem regnskapsførere
 81. Inkassotjenester
 82. Innsending av årsregnskap og skattemelding
 83. Innsigelse på krav, hva gjør jeg?
 84. Integrert fakturaprogram
 85. Jobb som frilanser
 86. Klage på faktura
 87. Krav om Foretaksregisteret på faktura
 88. Kredittinformasjon
 89. Kredittsjekk
 90. Kredittsjekk av bedrifter
 91. Kredittsjekk av privatpersoner
 92. Lage faktura gratis
 93. Lage faktura i word
 94. Lage kvittering
 95. Lenker til informasjon om inkasso
 96. Lover som omhandler egeninkasso
 97. Lønnsprogram
 98. Masseutsendelse
 99. Namsfogden
 100. Næringsdrivende
 101. Nettbasert fakturaprogram
 102. Nettjeneste for egeninkasso
 103. Ny forsinkelsesrente
 104. Ny skattemelding 2023
 105. Nye gebyrsatser 2011
 106. Nye gebyrsatser 2023
 107. Online faktura
 108. Online regnskapsprogram
 109. Oppgrader til egeninkasso
 110. Oppsummering av inkassoforskriften
 111. Organisasjonsnummer for å fakturere?
 112. Oversikt og rapporter
 113. Økonomitips til frilansere
 114. Postlegging
 115. Pressemelding: Vekst i inkassosaker
 116. Privatinkasso
 117. Rabatt inkasso
 118. Rapportering og innsending av A-melding
 119. Regnskapsfører
 120. Regnskapsprogram
 121. Regnskapsprogram aksjeselskap
 122. Regnskapsprogram for foreninger
 123. Regnskapsprogram for håndverkere
 124. Regnskapsprogram for små bedrifter
 125. Regnskapsprogram med fastpris
 126. Regnskapsprogram til holdingselskap
 127. revisjonsplikt for aksjeselskaper
 128. Saksgang mot bedrifter
 129. Saksgang mot privatpersoner
 130. Samordnet registermelding
 131. Selskapets 
lovpålagte 
protokoller
 132. Selskapets ledelse
 133. Selskapskapitalen Aksjeloven
 134. Send EHF-Faktura med Debet Faktura
 135. Send regning med Debet Faktura
 136. Sende faktura årskontigent
 137. Sende faktura som frilanser
 138. Sende faktura som privatperson
 139. Sende inkasso som privatpersion
 140. Sjekkliste styrets organisering
 141. Skatt som frilanser
 142. Skatteregler
 143. Skybasert regnskapsprogram
 144. Starte egen bedrift
 145. Stiftelsesdokumenter for AS
 146. Svindlet på Finn.no
 147. Tingsinnskudd
 148. Tips for fakturaprogram
 149. Total
 150. Trenger du hjelp eller bistand til inkassoprosessen?
 151. Unngå feil på faktura
 152. Utarbeiding av resultatregnskap og balanse
 153. Utestående faktura
 154. Utestående husleie
 155. Utleggsforretning
 156. Vedtekter
 157. Webfaktura