« Tilbake (Artikler)

Regnskapsprogram

For mange små og mellomstore bedrifter er regnskap noe som er forbundet med mange utfordringer. Det er derfor viktig at bedriften velger et regnskapsprogram som er lett å bruke for bedriftens ansatte. Å administrere bedriftens økonomi kan være utfordrende, og det er derfor viktig at man velger et regnskapsprogram man mestrer

Regnskapsprogrammet skal hjelpe deg med å registrere og holde oversikt over alle økonomiske transaksjoner i din bedrift, samt å gi deg en oversikt over bedriftens økonomiske tilstand. Det finnes mange regnskapsprogrammer tilgjengelig for norske bedrifter, og både behov og kunnskapsnivå bør avgjøre hvilket regnskapsprogram du velger. Gode regnskapsprogrammer har i dag mange gode funksjoner som hjelper din bedrift å spare mye tid, og dermed penger på regnskapsføringen.

regnskapsprogram

Hvor avanserte regnkapsprogrammene er, varierer stort fra program til program. De enkleste programmene kan tilby grunnleggende funksjoner hvor du kan registrere inngående og utgående bilag. Regnskapsprogrammene tilbyr også ofte fakturaprogram inkludert i sitt regnskapssystem.

Hva inneholder et regnskapsprogram?

I Debet Regnskap definerer vi et regnskapsprogram som følgende: "Et regnskapsprogram er et verktøy som hjelper deg med å organisere bedriftens økonomiske transaksjoner, samt gir et godt bilde av bedriftens økonomiske tilstand."

Regnskapsprogrammet gir deg mulighet til å registrere transaksjoner, kjøre lønn på ansatte, administrere både kunder og leverandører, lage fakturaer og ha oversikt over kontosaldoer.

Regnskapsprogrammet lager både resultatregnskap og balanseregnskap. Dette er svært viktig for å holde en god oversikt over bedriftens økonomi, og vil være essensielt om man skal trenge finansiering eller få inn en investor. I programmet vil utgifter og inntekter kategorieseres. Du vil ha full oversikt over transaksjonene i ditt regnskap

Et viktig aspekt med dagens avanserte regnskapsprogrammer er at de automatiserer mange oppgaver som man tidligere måtte bruke lang tid på å gjøre manuelt. Dette kan være innbetalinger fra kunder som nå registreres automatisk, eller innlesing av bilag og kvitteringer som nå kan leses inn automatisk

Fordeler med regnskapsprogram

Hovedgrunnen til at du skal bruke et regnskapsprogram er at det sparer bedriften for tid, forhindrer at bedriften gjør feil, og søreger for at skatter og avgifter blir korrekt utregnet

Ha full kontroll på økonomien

Når du bruker regnskapsprogram til å føre ditt regnskap, vil du ha alle dine økonomiske nøkkeltall samlet på ett sted. Dette gir deg et godt utgangspunkt til å gjøre gode økonomiske beslutninger til din bedrift. Dette kan være om du har råd til å investere i en ny maskin eller bil, eller om bedriften vil ha behov for kassekreditt. Regnskapsprogrammet lagrer og organiserer alle dine økonomiske data på ett sted, og gir deg øversikt over bedriftens økonomiske tall i sanntid.

Ha oversikt over dine utgifter

For bedrifter er det til en hver tid viktig å ha oversikt over utgiftene. Tidligere ble faktuaer sendt i posten, og det kunne være vanskelig å holde oversikt over hvilke faktuarer som skulle betales til hvilket tidspunkt. I dag er det derimot vanlig at faktuarer sendes på e-post og som EHF-faktura. Kun en liten del av dagens faktuaer sendes med posten. Med Debet Faktura kan du automatisk lese inn dine faktuaer i ditt regnskapsprogram. På denne måten vil du ha et elektronisk bilagsmottak hvor alle dine mottatte faktuaer vil ligge.

Føre inn bilag manuelt

Du kan selvfølgelig også føre bilag i Debet Faktura manuelt om dette er ønskelig.

Ta bilde av kvitteringer

Debet Faktura kommer en app for innlesing av bilag. Vår bildeteknoligi benyttes til å lese inn dataer fra fakturaer og kvitteringer. Bilaget blir derfra opprettet direkte i regnskapssystemet.

Avstemme kontoutskrifter automatisk

I ditt regnskap må du ha oversikt over alle transaksjoner som har skjedd på bedriftens kontoer. Automatisk avstemming av konto gjør at du enkelt får en oversikt over bevegelser på konto som ikke er registrert i regnskapet. Den automatiske avtemmingen av bankkontoen gjør at du på en lettfattelig måte får en liste over hvilke bilag som mangler når du skal levere både regnskap og momsoppgave.

Samarbeid med regnskapsfører

Et godt regnskapsprogram gjør det enkelt å samarbeide med regnskapsfører. Med Debet Regnskap kan gi gi regnskapsføreren din tilgang til ditt regnskapsprogram. Dette gjør at regnskapsføreren enten kan logge inn og gjøre jobben for deg, eller gå inn for å kontrollere, og gjøre endringer om noe er ført feil i regnskapet.

Gjentakende fakturering

Faktuerer du de samme kundene, samme beløp hver mnd? Da kan du legge inn at faktuarene automatisk skal genereres hver mnd. Dette sikrer at du ikke glemmer å fakturere noen kunder, go at du får den inntekten du skal ha. Sammen med vår integrerte inkasso-modul vil du da være sikker på at du vil få oppgjør fra dine kunder.

Betaling av fakturaer og kontering

Med Debet Faktura kan du betale dine fakturaer direkte fra regnskapsprogrammet. Dette skjer gjennom en bankintegrasjon som gjør at regnskapsprogrammet er koblet direkte til din nettbank. Dette gjør det lett å legge faktuaer som kommer i bilagsmottaket til betaling. Det er også mulig å legge inn betalinger manuelt dersom du har gjennomført betalinger direkte i din egen nettbank. Når er bilag er lest inn, vil systemet i de fleste tilfeller komme med forslag til kontering. Kontering vil si å spesifisere hvilken konto i regnskapssystemet fakturaen eller kvitteringen skal føres på. Gjennom et system med nøkkelord, samt en programvare med kunstig intelligens foreslår systemet konto ut i fra kontoplanen.

Rapporter og oversikt

At ditt fakturaprogram gir deg god oversikt og rapporer er viktig. Vi vil nå gå gjennom noen av de viktigste rapportene og oversikten du trenger i ditt regnskapsprogram.

Fakturajournal

Fakturajornalen er en oversikt over alle dine utgående faktuarer. Dette gir grunnlaget for omsetningen som din bedrift har generert i en gitt periode. Fakturajournalen er også med i omsetningen du skal rapportere i ditt årsregnskap og ved innlevering av momsoppgaver.

Leverandørgjeld

For alle bedrifter er det viktig å ha oversikt over hvem de skylder penger til, og når dette skal betales. For alle bedrifter er det viktig å ha en god oversikt over dette for å unngå betalingsanmerkninger og da få en dårlig kreditt-score.

Registrer deg på Debet Regnskap i dag

Debet Regnskap er tilpasset små og mellomstore norske bedrifter, og inneholder alt du trenger av funksjonalitet for å føre regnskapet i ditt selskap. Med Debet Regnskap kan du la programmet gjøre mesteparten av jobben for deg. Debet Regnskap inneholder også et integrert fakturaprogram som gjør at fakturaene automatisk er ført i regnskapet i samme sekund en faktura er opprettet.

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 169,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. 10 smarte triks for fakturering
 2. 218 000 dårlige betalere i Norge
 3. 3 tips for enkelt regnskap
 4. Årsberetningen
 5. Årsoppgjør dokumentasjon
 6. Behandlingstid Brønnøysundregistrene
 7. Betalingsfrist på faktura
 8. Billigste regnskapsprogram
 9. Blank faktura
 10. Bloggere må ha fakturaprogram
 11. Bytte fakturaprogram
 12. Debet Faktura – hele Norges fakturaprogram
 13. Debet Faktura Pluss
 14. Debet Fakturasalg
 15. Debet Regnskap
 16. Debets innsamling barnehjem
 17. Egenansatt
 18. Egeninkasso
 19. Elektronisk faktura
 20. Én innlogging
 21. endre navn på aksjeselskap
 22. Enkelt fakturaprogram
 23. Enkelt regnskapsprogram
 24. Enkeltsaker inkasso
 25. Er du en god leder?
 26. Faktura fra privat til bedrift
 27. Faktura på nett
 28. faktura pdf gratis
 29. Fakturabehandling
 30. Fakturablankett
 31. Fakturagrunnlag
 32. Fakturakjøp
 33. Fakturakontroll
 34. Fakturamal
 35. Fakturanummer
 36. Fakturaoppsett
 37. Fakturaprogram
 38. Fakturaprogram best i test
 39. Fakturaprogram for barnehager
 40. Fakturaprogram for foreninger
 41. Fakturaprogram for grundere
 42. Fakturaprogram for håndverkere
 43. Fakturaprogram for idrettslag
 44. Fakturaprogram til Mac
 45. Fakturaregler for privatpersoner
 46. Fakturasalg
 47. Fakturasystem
 48. Fakturaunderlag
 49. Fakturering
 50. Fakturering og skatt for privatpersoner
 51. Faktureringsprogram
 52. Faktureringssystem
 53. Flere fakturaer på samme inkassosak
 54. Fordeler med gratis fakturaprogram
 55. Forliksklage
 56. Forsinkelsesrente
 57. Forskjellen mellom egeninkasso og et inkassobyrå
 58. Føre regnskap selv
 59. Frilanser
 60. Frister for næringsdrivende
 61. God inkassoskikk
 62. Gratis faktura mal
 63. Gratis fakturaprogram
 64. Gratis inkasso
 65. Gratis regnskapsprogram
 66. Gruppefaktura
 67. Husleie og kontingenter
 68. Hva er forliksrådet?
 69. Hvordan registrere betalingsanmerkning?
 70. Idrettslag og foreninger
 71. Inkasso forliksrådet
 72. Inkasso som inntektskilde
 73. Inkassobyrå
 74. Inkassobyråene kan ikke tvangsinndrive penger
 75. Inkassofirma
 76. Inkassogebyr
 77. Inkassoregistrering
 78. Inkassoregler
 79. Inkassosalær
 80. Inkassoselskap
 81. Inkassosystem regnskapsførere
 82. Inkassotjenester
 83. Innsigelse på krav, hva gjør jeg?
 84. Integrert fakturaprogram
 85. Jobb som frilanser
 86. Klage på faktura
 87. Krav om Foretaksregisteret på faktura
 88. Kredittinformasjon
 89. Kredittsjekk
 90. Kredittsjekk av bedrifter
 91. Kredittsjekk av privatpersoner
 92. lage faktura gratis
 93. Lage faktura i word
 94. Lage kvittering
 95. Lenker til informasjon om inkasso
 96. Lover som omhandler egeninkasso
 97. Lønnsprogram
 98. Masseutsendelse
 99. Namsfogden
 100. Næringsdrivende
 101. Nettbasert fakturaprogram
 102. Nettjeneste for egeninkasso
 103. Nettside
 104. Ny forsinkelsesrente
 105. Nye gebyrsatser 2011
 106. Nye gebyrsatser 2012
 107. Online faktura
 108. Online regnskapsprogram
 109. Oppgrader til egeninkasso
 110. Oppsummering av inkassoforskriften
 111. Organisasjonsnummer for å fakturere?
 112. Oversikt og rapporter
 113. Økonomitips til frilansere
 114. Postlegging
 115. Pressemelding: Vekst i inkassosaker
 116. Privatinkasso
 117. Rabatt inkasso
 118. Regnskapsfører
 119. Regnskapsprogram
 120. Regnskapsprogram for foreninger
 121. Regnskapsprogram for håndverkere
 122. Regnskapsprogram for små bedrifter
 123. Regnskapsprogram med fastpris
 124. Regnskapsprogram til holdingselskap
 125. revisjonsplikt for aksjeselskaper
 126. Saksgang mot bedrifter
 127. Saksgang mot privatpersoner
 128. Samordnet registermelding
 129. Selge faktura
 130. Selskapets 
lovpålagte 
protokoller
 131. Selskapets ledelse
 132. Selskapskapitalen Aksjeloven
 133. Send EHF-Faktura med Debet Faktura
 134. Send regning med Debet Faktura
 135. Sende faktura årskontigent
 136. Sende faktura som frilanser
 137. Sende faktura som privatperson
 138. Sende inkasso som privatpersion
 139. Sjekkliste styrets organisering
 140. Skatt som frilanser
 141. Starte egen bedrift
 142. Stiftelsesdokumenter for AS
 143. Svindlet på Finn.no
 144. Tingsinnskudd
 145. Tips for fakturaprogram
 146. Total
 147. Trenger du hjelp eller bistand til inkassoprosessen?
 148. Unngå feil på faktura
 149. Utestående faktura
 150. Utestående husleie
 151. Utleggsforretning
 152. Vedtekter
 153. Webfaktura