« Tilbake (Ofte stilte spørsmål (FAQ))

KID-nummer

Med Debet Faktura Pluss kan du sende ut fakturaer med KID nummer til kundene dine. Dette forenkler prosessen med å registrere hvilke fakturaer som er betalt ved at du kan importere en retur-fil fra banken som gjør at alle innbetalte fakturaer automatisk registreres som betalt.

Praktisk med KID-nummer på fakturaene dine

Med Debet Faktura Pluss kan du velge å opprette fakturaer med KID-nummer. For å kunne bruke KID-nummer, må du opprette en OCR-avtale med banken din. Debet kan hjelpe deg å opprette denne typen avtale slik at raskt kommer i gang med fakturaer som inneholder KID-nummer. Med denne avtalen kan du få lastet ned en retur-fil fra banken. Denne filen vil inneholde nødvendig informasjon slik at de av dine fakturaer som er blitt betalt vil bli registrert som betalt i fakturaoversikten din. På denne måten får du automatisk oversikt over hvilke fakturaer som er betalt, slik at du til enhver tid kan sjekke hva status er. Da ser du også hvilke fakturaer som forblir ubetalt etter forfallsfristen, og du kan enkelt sende purring eller inkassovarsel ut til kunden for å få inn pengene så raskt som mulig uten unødvendig forsinkelse.

Det er også enklere for deg å orientere deg i fakturaene når du har KID-nummer. Da vet du hvilken av fakturaene du har mottatt betaling for som kommer fra en spesifikk kunde og slipper å forsøke å matche fakturanumre med innbetalinger. I noen tilfeller kan også kunder utelate å taste inn fakturanummer på innbetalinger. Med KID-nummer er de nødt til å ta med den informasjonen du trenger for å finne ut hvilken innbetaling du har mottatt.

For å få KID-nummer, må du ha Debet Faktura Pluss. Gratis-versjonen av Debet Faktura tilbyr ikke denne muligheten.

KID-nummer forenkler administrasjonen

Med KID-nummer på alle dine fakturaer sparer du en del tid på administrasjonen av fakturaene dine. Du får automatisk informasjon om hvilke fakturaer som er betalt. Da har du umiddelbart full oversikt over hva som fortsatt er utestående slik at du kan følge opp de kundene som ikke har betalt inn fakturaene sine.

Du sparer noen minutter per faktura, som raskt kan bety timer for de fleste firmaer. Man trenger ofte å bruke en del tid på følge opp fakturaer om man ikke har praktiske verktøy for å gjøre det. Med Debet Faktura Pluss har du full oversikt. Du vil i tillegg ha oversikt over tilbudsdokumenter på samme sted som fakturaene, og tilbudsdokumentene konverteres enkelt til fakturaer når kunden har bekreftet tilbudet og du ønsker å lage faktura av det. Timene du sparer på administrasjon kan du benytte til kjernevirksomheten slik at du enten kan planlegge hvordan ivareta eller øke omsetning, eller selv bruke timene til arbeid som påvirker omsetningen.

Registrer fakturaer med KID-nummer raskt og enkelt

Det går raskt å opprette en faktura med KID-nummer. Du oppretter denne helt likt som du gjør vanlige fakturaer, og straks den er opprettet, er den inne i fakturaoversikten. Fordelen er at du, i stedet for å selv merke fakturaen betalt, kan få importert en retur-fil fra banken din slik at fakturasystemet raskt matcher KID-nummer med fakturaer du har utestående og merker dem som betalt i systemet. På denne måten får du raskt og effektivt full oversikt over alle fakturaer, samt hvilke som er betalt eller ikke.

Når du har registrert en faktura i systemet, velger du selv hvordan du sender den til kunden. Du kan enten sende den som email, eller du kan sende den i papirformat. Dette kan Debet hjelpe deg med slik at du slipper å sende ut fakturaene selv. Du betaler et lite gebyr for at de sender ut fakturaen for deg. I tillegg har du mulighet til å sende ut fakturaen med EHF-faktura. Da vil fakturaen sendes direkte til kundes regnskapssystem, og raskt bli registrert som betalt i din fakturaoversikt straks den er gått gjennom deres godkjenningsprosess og den blir betalt av kunden.

KID med purringer og Debet Egeninkasso

Når du overfører fakturaer til Debet Egeninkasso, eller sender ut purringer og inkassovarsel, vil du også få med KID-nummer. For å få Kid-nummer på fakturaene må du ha Debet Faktura Pluss.

Les mer om Debet Faktura Pluss

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 69,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. Behandlingstid forliksrådet
 2. En innlogging for flere firmaer
 3. Er Debet Faktura gratis?
 4. Fakturaen er innbetalt, men innbetalingen er ikke registrert i systemet
 5. Fakturagebyr
 6. Fakturaprogram for iPad
 7. Fakturer leietakere
 8. Finnes det en enkel søkefunksjon?
 9. Giroark på faktura
 10. Hva er Debet Faktura?
 11. Hva er egeninkasso?
 12. Hva er en kreditnota?
 13. Hva er en utleggsforretning?
 14. Hva er faktura
 15. Hva er forskjellen på Debet Faktura og Debet Egeninkasso?
 16. Hva gjør jeg når det er en innsigelse på kravet?
 17. Hva gjør jeg ved innsigelse på kravet
 18. Hva koster det å bruke Debet Inkasso?
 19. Hvor finner jeg oversikt over fakturaene mine?
 20. Hvor mange fakturalinjer kan jeg bruke på fakturaen?
 21. Hvordan endrer jeg antall forfallsdager på faktura
 22. Hvordan endrer jeg kontonummer?
 23. Hvordan få opp fakturakopi
 24. Hvordan lage kreditnota
 25. Hvordan legger jeg til varer i vareregisteret?
 26. Hvordan registrere innbetaling på en faktura
 27. Hvordan registrere meg på Debet Faktura?
 28. Hvordan ser fakturaene ut?
 29. Kan inkassobyråer tvangsinnkreve penger?
 30. Kan inkassoselskaper tvangsinndrive penger?
 31. Kan jeg ha logo på fakturaen?
 32. Kan jeg sende faktura til utlandet?
 33. Kan jeg sende purring eller inkassovarsel?
 34. Kan jeg slette en faktura?
 35. KID-nummer på fakturaene
 36. Kontantfaktura
 37. Legge til egen tekst på fakturaen
 38. Mva.-terminer
 39. Når kan man sende inkassovarsel?
 40. Når sender Debet fakturaene?
 41. Purregebyr – hva er et purregebyr?
 42. Utskrift stemmer ikke med giroblanketten