« Tilbake (Ofte stilte spørsmål (FAQ))

Giroark på faktura

Med Debet Faktura har du mulighet til å få produsert faktura i samme format som en tradisjonell giroark-faktura. Det finnes noen situasjoner hvor dette kan være en fordel. For eksempel krever Nets sitt automatiske innlesningssystem at giroen er skrevet på fakturaark.

Må jeg bruke giroark på fakturaene?

Her har du to valg;

1) Skriv ut fakturaer fra Debet Faktura inkludert giroblankett. De aller fleste benytter per dags dato nettbank, så de behøver ikke et ordinært giro-ark til innlesing hos banken. Det er likevel gunstig å ha med giroblankett da det er enklere å se forskjell på sum, kontonummer og KID for den som skal lese fakturaen din.

Du kan slå på en innstilling i Debet Faktura som legger på en giroblankett på fakturaene dine. Giroblanketten som Debet Faktura legger på kan ikke benyttes til innlesing i banken (dette er også skrevet på giroblanketten med tydelige bokstaver). Denne innstillingen finner du under innstillinger for saksbehandleren. For brukere uten saksbehandlere finnes samme innstilling under "Innstillinger" øverst til høyre på siden.

giroblankett

2) Skriv ut fakturaer fra Debet Faktura uten giroblankett. Da kan du skrive rett ut på et ordinært giro-ark. Fakturaen er tilpasset giroblanketten.

Har du problemer med å få tilpasset giroblanketten, les artikkelen Utskrift stemmer ikke med giroblanketten.

Debet Faktura

Debet Faktura er et meget brukervennlig og enkelt system for å administrere fakturaer. Det finnes i en gratisversjon hvor du har tilgang på alle grunnleggende funksjoner, samt en betalingsversjon som gir deg tilgang på ekstra funksjonalitet som kan være en fordel for de fleste etter hvert.

Du kommer raskt i gang med å opprette en konto ved å legge inn info om ditt firma. Straks du har registrert informasjonen om deg selv eller ditt firma, kan du legge inn informasjon om kunden du vil fakturere, samt produkter og tjenester du fakturerer for. Straks fakturaen er opprettet, kan den sendes til kunden via e-post, papirfaktura eller med EHF-faktura. Debet kan postlegge fakturaer i papirformat for deg mot et lite gebyr per faktura. EHF-faktura sendes rett inn til kundens regnskapssystem, og kan betales straks den har gått gjennom kundens system. Du kan enkelt opprette giroark-faktura ved å velge dette i grensesnittet for opprettelse av faktura. Da sendes den til kunden med format som en giroark-faktura.

Ved å velge Debet som fakturaprogram får du god og nødvendig oversikt over alle dine fakturaer med forfallsdatoer slik at du enkelt kan holde øye med hvilke som er betalt og hvilke som ikke er det. Utestående fakturaer kan du velge å følge opp gjennom Debet Egeninkasso.

Betalingsversjonen av Debet Faktura inneholder funksjonalitet som bruk av KID-nummer, mulighet til å lage tilbudsdokument, lagring av fakturakladd og mye mer. Ved å benytte seg av KID-nummer, blir innbetalingene registrert automatisk og du slipper å følge med på om pengene kommer inn på kontoen din.

Giroark-faktura

Giroark-faktura kan være nødvendig for systemer som benytter seg av automatisk innlesning av fakturaer, som for eksempel Nets sin løsning. Dette kan du enkelt velge når du oppretter en faktura. Mange kunder vil fortsatt kreve dette formatet, og det kan derfor være lurt å benytte det når man ber om faktura tilsendt i papirformat.

I fakturaregisteret kan du når som helst gå inn å sjekke informasjon om priser og liknende på forrige faktura som ble sendt til en kunde. Du kan i tillegg velge å skrive ut eller sende en fakturakopi om ønskelig.

Online fakturasystem for mobile løsninger

Debet Faktura er et onlinesystem som du har tilgang til uansett hvor og når du måtte ønske det. Alt du trenger er en nettleser og en PC, eller et nettbrett. Det er derfor en utrolig fleksibel og praktisk løsning som gir deg alle muligheter du trenger for å kunne administrere dine fakturaer når du trenger det. Du kan også ved hjelp av et nettbrett raskt hente opp nødvendige opplysninger på kundebesøk. Når du er ute blandt kunder kan du enkelt opprette et tilbudsdokument inne på debet.no.

Tilbudsdokumentet gjøres raskt om til en faktura om det skulle være aktuelt.

Med fleksible onlineløsninger og mulighet for å benytte systemet fra mobile løsninger og skrive ut giroark-faktura, er Debet Faktura et meget fleksibelt og praktisk produkt.

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 69,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. Behandlingstid forliksrådet
 2. En innlogging for flere firmaer
 3. Er Debet Faktura gratis?
 4. Fakturaen er innbetalt, men innbetalingen er ikke registrert i systemet
 5. Fakturagebyr
 6. Fakturaprogram for iPad
 7. Fakturer leietakere
 8. Finnes det en enkel søkefunksjon?
 9. Giroark på faktura
 10. Hva er Debet Faktura?
 11. Hva er egeninkasso?
 12. Hva er en kreditnota?
 13. Hva er en utleggsforretning?
 14. Hva er faktura
 15. Hva er forskjellen på Debet Faktura og Debet Egeninkasso?
 16. Hva gjør jeg når det er en innsigelse på kravet?
 17. Hva gjør jeg ved innsigelse på kravet
 18. Hva koster det å bruke Debet Inkasso?
 19. Hvor finner jeg oversikt over fakturaene mine?
 20. Hvor mange fakturalinjer kan jeg bruke på fakturaen?
 21. Hvordan endrer jeg antall forfallsdager på faktura
 22. Hvordan endrer jeg kontonummer?
 23. Hvordan få opp fakturakopi
 24. Hvordan lage kreditnota
 25. Hvordan legger jeg til varer i vareregisteret?
 26. Hvordan registrere innbetaling på en faktura
 27. Hvordan registrere meg på Debet Faktura?
 28. Hvordan ser fakturaene ut?
 29. Kan inkassobyråer tvangsinnkreve penger?
 30. Kan inkassoselskaper tvangsinndrive penger?
 31. Kan jeg ha logo på fakturaen?
 32. Kan jeg sende faktura til utlandet?
 33. Kan jeg sende purring eller inkassovarsel?
 34. Kan jeg slette en faktura?
 35. KID-nummer på fakturaene
 36. Kontantfaktura
 37. Legge til egen tekst på fakturaen
 38. Mva.-terminer
 39. Når kan man sende inkassovarsel?
 40. Når sender Debet fakturaene?
 41. Purregebyr – hva er et purregebyr?
 42. Utskrift stemmer ikke med giroblanketten