Opprett faktura

Fakturadetaljer

ny faktura
  • Du starter med å velge kunde. Du kan søke i nedtrekksmenyen etter kunder fra ditt kunderegister. Alternativt kan du klikke på "Lag ny" for å opprette en kunde.
  • Fakturanr viser hvilket fakturanummer fakturaen vil få. Er det din første faktura kan du endre dette under "Innstillinger" > "Startnummere".
  • Fakturadato, forfallsdato, leveringsdato og ordredato kan du velge ved å klikke på kalenderikonet til høyre for feltet.
  • Vår referanse hentes ifra kundekortet. Har du skrevet inn en kontaktperson for kunden vil dette navnet komme opp her automatisk.

Varelinjer

varelinjer
  • Legg til så mange varelinjer du ønsker ved å klikke på det grønne pluss-ikonet til høyre. Klikk på det røde minus-ikonet for å slette en varelinje.
  • Trykk på nedtrekksmenyen i kolonnen "Vare" for å finne igjen varene fra vareregisteret. Her kan du også søke på navn.
  • Velg så antall, nettopris, rabatt og bruttopris. Skriver du inn nettopris først, vil bruttopris automatisk bli regnet ut. Skriver du inn bruttopris først, vil nettopris bli beregnet.
  • Husk at systemet også tar hensyn til rabatt, mva og antall når den beregner nettoprisen utifra bruttoprisen.
  • Rabatten trekkes ifra varens nettopris (eller bruttopris hvis dette er utgangspunktet), før merverdiavgift legges på.
  • Ønsker du å legge inn bruttopris, vil den blå pilen skifte retning, noe som indikerer at den gjeldende varelinjen beregner nettopris ifra bruttopris. Pilens retning indikerer som standard at bruttopris utregnes ifra nettoprisens felt.

Lagre faktura

Lagre faktura

Når du skal se på fakturaen trykker du på knappen "Forhåndsvis faktura". Du får så opp en forhåndsvisning av fakturaen. Trykk på "Avbryt" eller knappen "ESC (Escape)" på tastaturet dersom du ønsker å avbryte lagringen og redigere mer på fakturaen.

Er du derimot fornøyd med fakturaen trykker du på knappen "Lagre". Fakturaen blir så lagret i databasen og du vil få valget om du ønsker å skrive den ut, lagre til disk, postlegge via oss, eller sende på e-post (e-post er ikke tilgjengelig i gratisversjonen av Debet Faktura).

faktura på epost
  1. Se på: Forhåndsvisning
  2. Skriv ut: Trykk på denne for å få opp utskriftsdialogen.
  3. Lagre til disk: Her får du opp dialogboksen for lagring av fakturaen. Ideelt dersom du ønsker å lagre den til din harddisk.
  4. Send via e-post: Dette er en tjeneste som ikke er tilgjengelig i gratisversjonen av Faktura Debet. Du får opp et skjema du kan fylle ut; mottaker, emne, innhold og legge til vedlegg. Du kan også velge om fakturaen skal sendes med påført giroblankett.
  5. Postlegg: Dette betyr at fakturaen blir sendt til oss, vi skriver den ut og postlegger den for deg.

9. Forhåndsvis faktura
  10. Giroblankett pdf
  11. Glemt passord
  12. Gruppefakturering
  13. Hvordan betale faktura
  14. Hvordan endre passord
  15. Hvordan lage faktura
  16. Hvordan lage kreditnota
  17. Hvordan opprette faktura
  18. IBAN-nummer
  19. Kan kunden din motta EHF-Faktura
  20. Kjøp en enkelt inkassosak
  21. Krav til faktura
  22. Kreditering av faktura
  23. Lag faktura med varer fra varergisteret
  24. Lag tilbudsdokument
  25. Lage fakturakladd
  26. Legg inn nye kunder
  27. Legg til varer i vareregister
  28. Momsregistrering
  29. Nettfaktura
  30. Opprett faktura
  31. Opprett inkassosak
  32. Opprette kunder
  33. Økonomisystem
  34. Pålogging
  35. Regnskapssystem
  36. Saksbehandlere
  37. Sekundære firmaer
  38. Send faktura på e-post
  39. Vis giroblankett på faktura