« Tilbake (Trenger du hjelp eller veiledning?)

Kreditering av faktura

Når en kunde er blitt feilfakturert eller returnert varer kunden likevel ikke ønsket, er det behov for å kreditere faktura. Kreditering av faktura håndteres enkelt med Debet faktura. Her kan du raskt finne frem den relevante fakturaen som skal krediteres.

Generell fakturahåndtering i Debet Faktura

I webfaktura programmet er det en enkel sak å håndtere kreditering av faktura. Håndtering av dette er like enkelt som generell fakturahåndtering i Debet Faktura. Når man skal sende en faktura benytter man informasjonen man allerede har lagt inn om kundene og om produktene man skal ha med på fakturaen. Man legger bare inn kunden og produktene, og resten ordner fakturaprogrammet. Derfra kan man velge om man vil sende den ferdige fakturaen via epost eller som papirfaktura i posten. Eller man kan sende den som en EHF faktura, som sendes rett inn i kundens regnskapssystem. På denne måten sparer både leverandør og kunde mye tid og arbeid med fakturaene og kan fokusere på bedriftens kjernevirksomhet. Men av og til må man kreditere en kunde fordi kunden enten er feilfakturert, har fått vare med feil på, eller rett og slett ønsker å returnere en vare. Da går vi bare inn i systemet og enkelt relaterer en kreditnota til den opprinnelige fakturaen. Da er kreditnotaen raskt klar til å sendes til kunden, og utfordringen er løst.

Kunde ønsker kreditering

Hva er grunner til at kunder ønsker kreditering av faktura? Hvis vi har sendt en faktura til en kunde, så er denne endelig. Fakturaen er registrert i regnskapssystemet og fakturanummeret er brukt på denne fakturaen. Hvis da kunden enten er blitt feilfakturert eller om man blir enige om en reduksjon av prisen i etterkant, må vi foreta en kreditering av faktura. Dette er for at det skal bli formelt riktig i kundens og vårt regnskapssystem, og for at vi blir beskattet riktig og betaler riktig MVA til skattemyndighetene. Det er med andre ord meget viktig at krediteringen blir gjort formelt slik at all rapportering blir korrekt. Dette må da gjøres fra fakturasystemet slik at det også blir oppdatert med korrekt informasjon.

Kreditering i Debet Faktura

Kreditering i Debet Faktura gjøres med noen enkle steg. Ved å ta utgangspunkt i den opprinnelige fakturaen, har du raskt opprettet en kreditnota til kunden slik at kunden kan dokumentere at de ikke skal betale fakturaen, eller i alle fall ikke i sin helhet. Du oppretter raskt kreditnotaen og får den raskt inn i oversikten så du igjen har full kontroll over hva som skal betales og hva som er betalt. Det er ikke noen stor utfordring å finne ut av dette. Skal det refunderes penger til kunden, må dette selvsagt gjøres utenom fakturaprogrammet med mindre man har avtale om noe annet.

Inkassotjenester

Når kunden har fått en delvis kreditering av faktura, håndteres dette på samme måte som en vanlig faktura om betaling uteblir. Purringer sendes ut i henhold til innarbeidede rutiner. Blir fakturaen fortsatt ikke betalt har man muligheten for å sette i gang en inkassosak mot kunden med Debet Egeninkasso. Har kan du selv enkelt finne ut av prosessen og reglene for når inkassovarsler må være ute for at det ikke skal bli noen forsinkelse i forbindelse med å få inn pengene. Ofte har man ikke nok likviditet i firmaet til å ha utestående fakturaer hos flere kunder, og da er det viktig at man har en prosess for å hente inn ubetalte fakturaer så raskt som mulig.

Når en kunde ønsker en kreditering av en eller annen grunn, håndterer vi dette raskt i Debet Faktura. Det er praktisk og enkelt å produsere en kreditnota til kunden.

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 69,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. EHF-faktura
 2. Endre informasjon på kunder
 3. Endre kontonummer
 4. Endre varer i vareregisteret
 5. Faktura regler
 6. Fakturaprogram enkeltmannsforetak
 7. Flere varelinjer på faktura
 8. Foreldelsesfrist på faktura
 9. Forhåndsvis faktura
 10. Giroblankett pdf
 11. Glemt passord
 12. Gruppefakturering
 13. Hvordan betale faktura
 14. Hvordan endre passord
 15. Hvordan lage faktura
 16. Hvordan lage kreditnota
 17. Hvordan opprette faktura
 18. IBAN-nummer
 19. Inkassovarsel
 20. Kan kunden din motta EHF-Faktura
 21. Kjøp en enkelt inkassosak
 22. Krav til faktura
 23. Kreditering av faktura
 24. Lag faktura med varer fra varergisteret
 25. Lag tilbudsdokument
 26. Lage fakturakladd
 27. Legg inn nye kunder
 28. Legg til varer i vareregister
 29. Momsregistrering
 30. Nettfaktura
 31. Opprett faktura
 32. Opprett inkassosak
 33. Opprette kunder
 34. Økonomisystem
 35. Pålogging
 36. Purring
 37. Regnskapssystem
 38. Saksbehandlere
 39. Sekundære firmaer
 40. Send faktura på e-post
 41. Vis giroblankett på faktura