« Tilbake (Trenger du hjelp eller veiledning?)

Fakturaprogram enkeltmannsforetak

Det er ikke alltid så enkelt å starte opp og drive egen virksomhet, og det er mange hensyn å ta. Men heldigvis er det meget enkelt å få sendt ut faktura, enten du nettopp har startet opp, eller allerede har drevet eget firma i en årrekke. Det stilles lovmessige krav til enkeltmannsforetak når det kommer til fakturering. Debet Faktura tilfredsstiller kravene, og dette er samtidig et meget brukervennlig fakturaprogram, tilgjengelig gratis via nettet.

Fakturaprogram enkeltpersonforetak

Debet er et perfekt valg for enkeltpersonforetak

Enkeltmannsforetak er bokføringspliktige

De fleste bedriftene i Norge er små eller mellomstore. I følge SSB var det 173 717 enkeltpersonforetak (også ofte kalt enkeltmannsforetak) i Norge i 2014, og det er nesten like mange enkeltpersonforetak som det er aksjeselskap. Denne statistikken viser at denne organisasjonsformen er populær, og det kan være ulike grunner til dette. Én av grunnene kan være at eieren ikke plikter å sette til side penger spesielt for selskapet. En annen grunn kan være at enkeltpersonforetak med mindre enn fem ansatte ikke har registreringsplikt i Foretaksregisteret, og innrapportering til staten er i noen tilfeller enklere. Men selv om enkeltpersonforetak med eiendeler mindre enn 20 millioner og færre enn 20 årsverk ikke har regnskapsplikt, er alle enkeltpersonforetak bokføringspliktige. Bokføringspliktige enkeltmannsforetak må føre regnskap etter reglene i Bokføringsloven og Bokføringsforskriften. Det er kun dersom du omsetter for mindre enn 50 000 i året at du slipper unna dette kravet. Paragraf 5-1-3 i Bokføringsforskriften slår fast at salgsdokumenter (for eksempel fakturaer) må være forhåndsnummerert, og dette får du enkelt til ved å bruke Debet Faktura. Det samme gjelder tidspunkt for fakturering. Paragraf 5-2-2 i den samme loven sier at salgsdokumentet (fakturaen) må sendes senest 30 dager etter levering av varen eller tjenesten. Det er derfor viktig at du har full kontroll på faktureringen, og Debet Faktura hjelper deg også med dette.

Viktig med et brukervennlig fakturaprogram

Det er jo allerede mye å tenke på som næringsdrivende, og med Debet Faktura blir det én bekymring mindre. For dette programmet er enkelt å bruke. Det er bare å registrere seg – helt gratis – og starte faktureringen. Det er enkelt, og gjøres på én-to-tre:

 • Legg inn opplysninger om firmaet ditt.
 • Legg inn informasjon om kunden du ønsker å fakturere.
 • Opprett ny faktura.

Du kan deretter skrive ut fakturaen, laste den ned, sende den via e-post eller la oss sende den i posten på dine vegne. Noen av disse tjenestene er kun tilgjengelig i Faktura Pluss. Les mer om dette nedenfor.

Forskjellen på gratisversjonen og Faktura Pluss

Skriver du ut fakturaene og postlegger disse selv, er alt gratis. Faktura Pluss har funksjoner som gjør at du kan spare tid – tid du helt sikkert trenger til andre gjøremål i bedriften. Praktiske funksjoner som å sende fakturaer på e-post, eller i posten, får du ved å bruke Faktura Pluss.

Ved å betale en lav månedspris får du med Faktura Pluss tilgang til disse funksjonene, men også en hel rekke andre nyttige funksjoner. Du kan blant annet sende purring etter forfall, få logoen din på fakturaene, bruke standard fakturatekster og eksportere til Excel. Og sist, men ikke minst, får du gratis support. Dette er viktig hvis du lurer på noe, og trenger hjelp.

Inkasso, en meget nyttig tilleggsfunksjon

Både i gratisversjonen og i Faktura Pluss kan du benytte deg av inkassoløsningen vår, egeninkasso. Du betaler kun ett beløp per inkassosak, og beløpet er lavere i Faktura Pluss. Har du mange slike saker, vil det lønne seg å oppgradere til Total, der du kun betaler et meget lavt beløp per inkassosak. Her kan lese mer om inkassoprogrammet vårt, som bruker lovverkets raskeste metode for innkreving av utestående krav.

Ekstern kilder

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 69,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. EHF-faktura
 2. Endre informasjon på kunder
 3. Endre kontonummer
 4. Endre varer i vareregisteret
 5. Faktura regler
 6. Fakturaprogram enkeltmannsforetak
 7. Flere varelinjer på faktura
 8. Foreldelsesfrist på faktura
 9. Forhåndsvis faktura
 10. Giroblankett pdf
 11. Glemt passord
 12. Gruppefakturering
 13. Hvordan betale faktura
 14. Hvordan endre passord
 15. Hvordan lage faktura
 16. Hvordan lage kreditnota
 17. Hvordan opprette faktura
 18. IBAN-nummer
 19. Inkassovarsel
 20. Kan kunden din motta EHF-Faktura
 21. Kjøp en enkelt inkassosak
 22. Krav til faktura
 23. Kreditering av faktura
 24. Lag faktura med varer fra varergisteret
 25. Lag tilbudsdokument
 26. Lage fakturakladd
 27. Legg inn nye kunder
 28. Legg til varer i vareregister
 29. Momsregistrering
 30. Nettfaktura
 31. Opprett faktura
 32. Opprett inkassosak
 33. Opprette kunder
 34. Økonomisystem
 35. Pålogging
 36. Purring
 37. Regnskapssystem
 38. Saksbehandlere
 39. Sekundære firmaer
 40. Send faktura på e-post
 41. Vis giroblankett på faktura