Fakturaprogram enkeltmannsforetak

Det er ikke alltid så enkelt å starte opp og drive egen virksomhet, og det er mange hensyn å ta. Men heldigvis er det meget enkelt å få sendt ut faktura, enten du nettopp har startet opp, eller allerede har drevet eget firma i en årrekke. Det stilles lovmessige krav til enkeltmannsforetak når det kommer til fakturering. Debet Faktura tilfredsstiller kravene, og dette er samtidig et meget brukervennlig fakturaprogram, tilgjengelig gratis via nettet.

Fakturaprogram enkeltpersonforetak

Debet er et perfekt valg for enkeltpersonforetak

Enkeltmannsforetak er bokføringspliktige

De fleste bedriftene i Norge er små eller mellomstore. I følge SSB var det 173 717 enkeltpersonforetak (også ofte kalt enkeltmannsforetak) i Norge i 2014, og det er nesten like mange enkeltpersonforetak som det er aksjeselskap. Denne statistikken viser at denne organisasjonsformen er populær, og det kan være ulike grunner til dette. Én av grunnene kan være at eieren ikke plikter å sette til side penger spesielt for selskapet. En annen grunn kan være at enkeltpersonforetak med mindre enn fem ansatte ikke har registreringsplikt i Foretaksregisteret, og innrapportering til staten er i noen tilfeller enklere. Men selv om enkeltpersonforetak med eiendeler mindre enn 20 millioner og færre enn 20 årsverk ikke har regnskapsplikt, er alle enkeltpersonforetak bokføringspliktige. Bokføringspliktige enkeltmannsforetak må føre regnskap etter reglene i Bokføringsloven og Bokføringsforskriften. Det er kun dersom du omsetter for mindre enn 50 000 i året at du slipper unna dette kravet. Paragraf 5-1-3 i Bokføringsforskriften slår fast at salgsdokumenter (for eksempel fakturaer) må være forhåndsnummerert, og dette får du enkelt til ved å bruke Debet Faktura. Det samme gjelder tidspunkt for fakturering. Paragraf 5-2-2 i den samme loven sier at salgsdokumentet (fakturaen) må sendes senest 30 dager etter levering av varen eller tjenesten. Det er derfor viktig at du har full kontroll på faktureringen, og Debet Faktura hjelper deg også med dette.

Viktig med et brukervennlig fakturaprogram

Det er jo allerede mye å tenke på som næringsdrivende, og med Debet Faktura blir det én bekymring mindre. For dette programmet er enkelt å bruke. Det er bare å registrere seg – helt gratis – og starte faktureringen. Det er enkelt, og gjøres på én-to-tre:

 • Legg inn opplysninger om firmaet ditt.
 • Legg inn informasjon om kunden du ønsker å fakturere.
 • Opprett ny faktura.

Du kan deretter skrive ut fakturaen, laste den ned, sende den via e-post eller la oss sende den i posten på dine vegne. Noen av disse tjenestene er kun tilgjengelig i Faktura Pluss. Les mer om dette nedenfor.

Forskjellen på gratisversjonen og Faktura Pluss

Skriver du ut fakturaene og postlegger disse selv, er alt gratis. Faktura Pluss har funksjoner som gjør at du kan spare tid – tid du helt sikkert trenger til andre gjøremål i bedriften. Praktiske funksjoner som å sende fakturaer på e-post, eller i posten, får du ved å bruke Faktura Pluss.

Ved å betale en lav månedspris får du med Faktura Pluss tilgang til disse funksjonene, men også en hel rekke andre nyttige funksjoner. Du kan blant annet sende purring etter forfall, få logoen din på fakturaene, bruke standard fakturatekster og eksportere til Excel. Og sist, men ikke minst, får du gratis support. Dette er viktig hvis du lurer på noe, og trenger hjelp.

Inkasso, en meget nyttig tilleggsfunksjon

Både i gratisversjonen og i Faktura Pluss kan du benytte deg av inkassoløsningen vår, egeninkasso. Du betaler kun ett beløp per inkassosak, og beløpet er lavere i Faktura Pluss. Har du mange slike saker, vil det lønne seg å oppgradere til Total, der du kun betaler et meget lavt beløp per inkassosak. Her kan lese mer om inkassoprogrammet vårt, som bruker lovverkets raskeste metode for innkreving av utestående krav.

Ekstern kilder

Velg et abonnement som passer deg

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer
Egeninkasso 249,- pr. måned
Den beste løsningen for effektiv innkreving Kjøp Les mer

DEBET AS
Telefon 90 50 10 80
Solheimgata 3A, 0267 OSLO

VÅRE ÅPNINGSTIDER
Mandag - fredag: 08.00-16.00
Lørdag - søndag: Stengt

Filtrer:

 1. EHF-faktura
 2. Endre informasjon på kunder
 3. Endre kontonummer
 4. Endre varer i vareregisteret
 5. Faktura regler
 6. Fakturaprogram enkeltmannsforetak
 7. Flere varelinjer på faktura
 8. Foreldelsesfrist på faktura
 9. Forhåndsvis faktura
 10. Giroblankett pdf
 11. Glemt passord
 12. Hvordan betale faktura
 13. Hvordan endre passord
 14. Hvordan lage faktura
 15. Hvordan lage kreditnota
 16. Hvordan opprette faktura
 17. IBAN-nummer
 18. Kan kunden din motta EHF-Faktura
 19. Kjøp en enkelt inkassosak
 20. Krav til faktura
 21. Kreditering av faktura
 22. Lag faktura med varer fra varergisteret
 23. Lag tilbudsdokument
 24. Lage fakturakladd
 25. Legg inn nye kunder
 26. Legg til varer i vareregister
 27. Momsregistrering
 28. Nettfaktura
 29. Opprett faktura
 30. Opprett inkassosak
 31. Opprette kunder
 32. Økonomisystem
 33. Pålogging
 34. Regnskapssystem
 35. Saksbehandlere
 36. Sekundære firmaer
 37. Send faktura på e-post
 38. Vis giroblankett på faktura