« Tilbake (Trenger du hjelp eller veiledning?)

Foreldelsesfrist faktura

Foreldelsesfrist faktura er 3 år. Om faktura ikke er betalt innen det, har man ikke lenger et krav mot kunden. Dette er en av grunnene til at det er viktig å ha god oversikt over fakturaer som er betalt med Debet Faktura.


Hva skjer når faktura foreldes?

Når firmaer mister oversikten over utsending av fakturaer eller om fakturaer er betalt, kan man til slutt oppleve at fakturaen foreldes og at man ikke lenger har anledning til å få inn pengene en har utestående. Foreldelsesfrist faktura er på 3 år. Ved å følge anbefalinger for utsendelser av purringer og eventuelt inkassovarsler, så unngår du at foreldelsesfrist faktura blir gjeldende. Foreldelse av faktura er ikke ønskelig for bedriften. Investeringer du har gjort i forhold til ordren som ikke er blitt betalt vil da gå tapt.

Med Debet Faktura har du til enhver tid oversikt over hvilke fakturaer som er sendt ut og hvilke som er betalt. Med god oversikt over fakturaene vet man alltid hvilke fakturaer som er betalt og hvilke som ikke er det.

Oversikt med Debet Faktura

Med Debet Faktura har man full oversikt over fakturaer som er betalt og når de forfaller. Du har alltid online tilgang til fakturaene uansett hvor du befinner deg og kan følge opp ubetalte fakturaer. Med total oversikt unngår du at foreldelsesfrist faktura blir et problem. Administrasjon av fakturaer er enkelt og intuitivt. Etter du har lagt inn kunde og produkter i programmet, oppretter du raskt faktura. Med betalversjonen kan du enkelt sende fakturaen direkte fra Debet Faktura via email. Alternativt kan du sende EHF faktura direkte til kundens regnskapsprogram for kunder som krever denne typen faktura. Om kunden ønsker det, kan du også sende ut papirfaktura. For et ekstra gebyr per faktura er dette en oppgave Debet kan utføre for deg. Du kan til enhver tid sjekke om fakturaen er blitt betalt. Er den ikke betalt, sender du ut purring fra programmet. Betales ikke fakturaen etter purring, kan du starte en inkassoprosess med Debet egeninkasso, eller Debet kan også velge å tilby å kjøpe inkassosaken hvis faktorer ligger til rette for dette.

Send ut purringer i tide

For at du skal få inn betalinger i tide er det viktig å ha en god plan for purringer og inkassovarsler. Hvis kunden velger å ikke betale fakturaen har du da anledning til å sende saken til inkasso og følge opp saken frem til den eventuelt avgjøres rettslig. De fleste firmaer har ikke likviditet nok til å håndtere store utestående beløp, og det er derfor utrolig viktig med en raskt og effektiv håndtering av utestående fakturaer. Med en god prosess på dette og god oversikt, unngår du foreldelsesfrist faktura slik at vi kan få inn alle utestående fakturaer. Om ikke fakturaen betales og den må til inkasso, er det ganske klare regler for når man skal sende ut inkassovarsel og når man kan purre.

Foreldelsesfrist på faktura

Foreldelsesfrist på faktura er 3 år. Man er nødt til å et ryddig og oversiktlig regnskap.

Inkasso med Debet Egeninkasso

Når fakturaer i Debet Faktura ikke er betalt innen fristen kan man ved hjelp av Debet egeninkasso sende saken til inkasso og selv følge de stegene som er nødvendig for å kunne gjennomføre prosessen i henhold til kravene som stilles. Kravene til frister og oppfølging er greie å følge, og programmet hjelper deg med å finne frem den nødvendige informasjonen slik at du kan utføre dette i henhold til kravene. Er kravene fulgt gjennom hele prosessen vil et rettslig medhold i kravet gjøre at kunden vil bli tvunget til å betale kravet. Så lenge det da er likviditet i firmaet, eller at kunden har inntekt, vil du til slutt få inn pengene og du kan markere fakturaen som betalt.

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 169,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. EHF-faktura
 2. Endre informasjon på kunder
 3. Endre kontonummer
 4. Endre varer i vareregisteret
 5. Faktura regler
 6. Fakturaprogram enkeltmannsforetak
 7. Flere varelinjer på faktura
 8. Foreldelsesfrist på faktura
 9. Forhåndsvis faktura
 10. Giroblankett pdf
 11. Glemt passord
 12. Gruppefakturering
 13. HMS System
 14. Hvordan betale faktura
 15. Hvordan endre passord
 16. Hvordan lage faktura
 17. Hvordan lage kreditnota
 18. Hvordan opprette faktura
 19. IBAN-nummer
 20. Inkassovarsel
 21. Kan kunden din motta EHF-Faktura
 22. Kjøp en enkelt inkassosak
 23. Krav til faktura
 24. Kreditering av faktura
 25. Lag faktura med varer fra varergisteret
 26. Lag tilbudsdokument
 27. Lage fakturakladd
 28. Legg inn nye kunder
 29. Legg til varer i vareregister
 30. Momsregistrering
 31. Nettfaktura
 32. Opprett faktura
 33. Opprett inkassosak
 34. Opprette kunder
 35. Økonomisystem
 36. Pålogging
 37. Purring
 38. Regnskapssystem
 39. Saksbehandlere
 40. Sekundære firmaer
 41. Send faktura på e-post
 42. Vis giroblankett på faktura