Kjøp en enkelt inkassosak

Statistisk sett vil de fleste av oss som sender ut fakturaer, leier ut hybler eller leiligheter eller låner ut penger, komme ut for dårlige betalere. Men har du et krav, er statens egen innkrevingsmetode, egeninkasso, en rimelig måte å få pengene du har til gode. Du trenger altså ikke å bruke dyre inkassobyråer der vinningen reduseres av høye gebyrer. Har skyldneren verdier, eller en jobb, vil tvangsinnkreving via namsmannen være mulig.

Inkassosak

På Debet.no kan du enkelt kjøpe en inkasso og unngå fordyrende mellomledd

Én eller få utestående fakturaer

Det er alltid høyst irriterende når du kommer ut for dårlige betalere som ikke gjør opp for seg, selv etter at de har mottatt en betalingsoppfordring. En mager trøst kan kanskje være at du ikke er alene om å oppleve dette. Finanstilsynet melder om at det ved utgangen av første halvår i 2015 hadde inkassoforetakene 4,3 millioner inkassosaker til behandling, og totalt dreier det seg om 70 milliarder kroner som er utestående. Det er også en økning av inkassosaker med 2 prosent fra året før.

Inndriving av egne krav (egeninkasso), kravene som inndrives av Statens innkrevingssentral og advokaters inkassovirksomhet blir ikke fanget opp av statistikken. Så totalt sett er det enorme summer, fra både privatpersoner og bedrifter, som er utestående.

En rimelig måte å få hjelp til en enkeltsak på er nettopp gjennom egeninkasso. Å opprette en konto hos oss er helt gratis, og da koster en inkassosak kun kr 749. Du kan få ned prisen ytterligere ved å oppgradere til Faktura Pluss eller Debet Egeninkasso. Ved bruk av sistnevnte vil prisen pr. inkassosak være så lav som kr 50. Du vil som kreditor selv sitte igjen med alle gebyrinntektene slik at disse ikke tilfaller et inkassobyrå.

I saker som ikke er omtvistet, kan man gå rett til namsmannen etter å ha sendt en betalingsoppfordring med varsel om utlegg.

For andre tilfeller, der det foreligger innsigelse(r), må saken først sendes til Forliksrådet. Du kan skrive ut nødvendige dokumenter fra Debet Inkasso.

Det er litt ulik fremgangsmåte for bruk av egeninkasso for henholdsvis bedrift eller privatpersoner. Saksgangen for krav mot bedrifter skiller seg i hovedsak ut ved at det i en slik prosess kan bli sendt ut konkursvarsel og eventuelt en konkursbegjæring. Er skyldneren en privatperson, er siste dokument som sendes ut en begjæring om direkte utlegg (sendes til namsmannen).

Når fakturaen ikke blir betalt

De fleste gjør jo fortsatt opp for seg, og når man fakturerer, er det jo nettopp det utfallet som er mest vanlig. Men det hjelper jo lite når du sitter med en ubetalt regning eller at annet ubetalt krav.

Ifølge Finanstilsynet blir én av tre inkassosaker løst ved å sende purring/inkassovarsel. Men når kunden din, leietakeren eller andre som skylder deg penger, ikke betaler, er inkasso siste mulighet. Og da er det jo smart å benytte seg av den rimeligste inkassoløsningen.

Kjøpe inkassosak

Utestående husleie

Utestående husleie kan være vanskelig å inndrive, og når personen som skylder husleie ikke gjør opp etter purringer, er egeninkasso en glimrende metode for å inndrive pengene du har til gode. Da har meget gode muligheter for å få oppgjøret du har krav på, da statistikk viser at egeninkasso fører til at de aller fleste betaler det de skylder.

Privatlån som ikke blir betalt

Å låne ut penger privat kan by på overraskelser, spesielt når du skal kreve inn pengene. Det er lurt å få på plass en skriftlig avtale når du låner bort penger, men uansett avtale er det godt å vite at du på en enkel måte kan inndrive penger som du har til gode. Husk også at muntlige avtaler er like bindende som skriftlige. Egeninkasso hos oss inkluderer hele saksløpet frem til tvangsinndrivelse/konkursbegjæring. Du får også gratis support underveis.

Les mer om egeninkasso via Debet.no, og sørg for enklere innkreving når kunder eller privatpersoner ikke gjør opp for seg. For det har dessverre blitt slik at det er snakk om når, og ikke hvis i slike saker. Priser per inkassosak varierer avhengig av abonnementstype. Se denne siden for en oversikt.

Eksterne kilder:

Velg et abonnement som passer deg

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer
Egeninkasso 249,- pr. måned
Den beste løsningen for effektiv innkreving Kjøp Les mer

DEBET AS
Telefon 90 50 10 80
Solheimgata 3A, 0267 OSLO

VÅRE ÅPNINGSTIDER
Mandag - fredag: 08.00-16.00
Lørdag - søndag: Stengt

Filtrer:

 1. EHF-faktura
 2. Endre informasjon på kunder
 3. Endre kontonummer
 4. Endre varer i vareregisteret
 5. Faktura regler
 6. Fakturaprogram enkeltmannsforetak
 7. Flere varelinjer på faktura
 8. Foreldelsesfrist på faktura
 9. Forhåndsvis faktura
 10. Giroblankett pdf
 11. Glemt passord
 12. Hvordan betale faktura
 13. Hvordan endre passord
 14. Hvordan lage faktura
 15. Hvordan lage kreditnota
 16. Hvordan opprette faktura
 17. IBAN-nummer
 18. Kan kunden din motta EHF-Faktura
 19. Kjøp en enkelt inkassosak
 20. Krav til faktura
 21. Kreditering av faktura
 22. Lag faktura med varer fra varergisteret
 23. Lag tilbudsdokument
 24. Lage fakturakladd
 25. Legg inn nye kunder
 26. Legg til varer i vareregister
 27. Momsregistrering
 28. Nettfaktura
 29. Opprett faktura
 30. Opprett inkassosak
 31. Opprette kunder
 32. Økonomisystem
 33. Pålogging
 34. Regnskapssystem
 35. Saksbehandlere
 36. Sekundære firmaer
 37. Send faktura på e-post
 38. Vis giroblankett på faktura