« Tilbake (Trenger du hjelp eller veiledning?)

Kjøp en enkelt inkassosak

Statistisk sett vil de fleste av oss som sender ut fakturaer, leier ut hybler eller leiligheter eller låner ut penger, komme ut for dårlige betalere. Men har du et krav, er statens egen innkrevingsmetode, egeninkasso, en rimelig måte å få pengene du har til gode. Du trenger altså ikke å bruke dyre inkassobyråer der vinningen reduseres av høye gebyrer. Har skyldneren verdier, eller en jobb, vil tvangsinnkreving via namsmannen være mulig.

Inkassosak

På Debet.no kan du enkelt kjøpe en inkasso og unngå fordyrende mellomledd

Én eller få utestående fakturaer

Det er alltid høyst irriterende når du kommer ut for dårlige betalere som ikke gjør opp for seg, selv etter at de har mottatt en betalingsoppfordring. En mager trøst kan kanskje være at du ikke er alene om å oppleve dette. Finanstilsynet melder om at det ved utgangen av første halvår i 2015 hadde inkassoforetakene 4,3 millioner inkassosaker til behandling, og totalt dreier det seg om 70 milliarder kroner som er utestående. Det er også en økning av inkassosaker med 2 prosent fra året før.

Inndriving av egne krav (egeninkasso), kravene som inndrives av Statens innkrevingssentral og advokaters inkassovirksomhet blir ikke fanget opp av statistikken. Så totalt sett er det enorme summer, fra både privatpersoner og bedrifter, som er utestående.

En rimelig måte å få hjelp til en enkeltsak på er nettopp gjennom egeninkasso. Å opprette en konto hos oss er helt gratis, og da koster en inkassosak kun kr 749. Du kan få ned prisen ytterligere ved å oppgradere til Faktura Pluss eller Debet Egeninkasso. Ved bruk av sistnevnte vil prisen pr. inkassosak være så lav som kr 50. Du vil som kreditor selv sitte igjen med alle gebyrinntektene slik at disse ikke tilfaller et inkassobyrå.

I saker som ikke er omtvistet, kan man gå rett til namsmannen etter å ha sendt en betalingsoppfordring med varsel om utlegg.

For andre tilfeller, der det foreligger innsigelse(r), må saken først sendes til Forliksrådet. Du kan skrive ut nødvendige dokumenter fra Debet Inkasso.

Det er litt ulik fremgangsmåte for bruk av egeninkasso for henholdsvis bedrift eller privatpersoner. Saksgangen for krav mot bedrifter skiller seg i hovedsak ut ved at det i en slik prosess kan bli sendt ut konkursvarsel og eventuelt en konkursbegjæring. Er skyldneren en privatperson, er siste dokument som sendes ut en begjæring om direkte utlegg (sendes til namsmannen).

Når fakturaen ikke blir betalt

De fleste gjør jo fortsatt opp for seg, og når man fakturerer, er det jo nettopp det utfallet som er mest vanlig. Men det hjelper jo lite når du sitter med en ubetalt regning eller at annet ubetalt krav.

Ifølge Finanstilsynet blir én av tre inkassosaker løst ved å sende purring/inkassovarsel. Men når kunden din, leietakeren eller andre som skylder deg penger, ikke betaler, er inkasso siste mulighet. Og da er det jo smart å benytte seg av den rimeligste inkassoløsningen.

Kjøpe inkassosak

Utestående husleie

Utestående husleie kan være vanskelig å inndrive, og når personen som skylder husleie ikke gjør opp etter purringer, er egeninkasso en glimrende metode for å inndrive pengene du har til gode. Da har meget gode muligheter for å få oppgjøret du har krav på, da statistikk viser at egeninkasso fører til at de aller fleste betaler det de skylder.

Privatlån som ikke blir betalt

Å låne ut penger privat kan by på overraskelser, spesielt når du skal kreve inn pengene. Det er lurt å få på plass en skriftlig avtale når du låner bort penger, men uansett avtale er det godt å vite at du på en enkel måte kan inndrive penger som du har til gode. Husk også at muntlige avtaler er like bindende som skriftlige. Egeninkasso hos oss inkluderer hele saksløpet frem til tvangsinndrivelse/konkursbegjæring. Du får også gratis support underveis.

Les mer om egeninkasso via Debet.no, og sørg for enklere innkreving når kunder eller privatpersoner ikke gjør opp for seg. For det har dessverre blitt slik at det er snakk om når, og ikke hvis i slike saker. Priser per inkassosak varierer avhengig av abonnementstype. Se denne siden for en oversikt.Har du et utestående krav du vil kreve inn, tilbyr Debet AS hjelp til dette gjennom vår egeninkassoløsning. For å komme i gang med innkrevingen kan du registrere saken din her, og vi vil ta kontakt med deg for videre oppfølging. For å komme til vårt registreringsskjema kan du følge denne lenkenGå til skjemaet for registrering

Eksterne kilder:Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 69,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. EHF-faktura
 2. Endre informasjon på kunder
 3. Endre kontonummer
 4. Endre varer i vareregisteret
 5. Faktura regler
 6. Fakturaprogram enkeltmannsforetak
 7. Flere varelinjer på faktura
 8. Foreldelsesfrist på faktura
 9. Forhåndsvis faktura
 10. Giroblankett pdf
 11. Glemt passord
 12. Gruppefakturering
 13. Hvordan betale faktura
 14. Hvordan endre passord
 15. Hvordan lage faktura
 16. Hvordan lage kreditnota
 17. Hvordan opprette faktura
 18. IBAN-nummer
 19. Inkassovarsel
 20. Kan kunden din motta EHF-Faktura
 21. Kjøp en enkelt inkassosak
 22. Krav til faktura
 23. Kreditering av faktura
 24. Lag faktura med varer fra varergisteret
 25. Lag tilbudsdokument
 26. Lage fakturakladd
 27. Legg inn nye kunder
 28. Legg til varer i vareregister
 29. Momsregistrering
 30. Nettfaktura
 31. Opprett faktura
 32. Opprett inkassosak
 33. Opprette kunder
 34. Økonomisystem
 35. Pålogging
 36. Purring
 37. Regnskapssystem
 38. Saksbehandlere
 39. Sekundære firmaer
 40. Send faktura på e-post
 41. Vis giroblankett på faktura