« Tilbake (Trenger du hjelp eller veiledning?)

Krav til faktura

Det stilles i dag en del krav til fakturainnhold for at den skal være gyldig. Kravene skal tydeliggjøre hvem som faktisk utsteder fakturaen slik at det ikke kan misforstås hvilket firma som mottar innbetalingen. I tillegg er et krav til fakturaer at de nummeres automatisk. Det er derfor sterkt anbefalt å bruke et fakturaprogram slik at man ikke risikerer å bryte lovverket i forhold til utstedelsen av fakturaer fra firmaer.

Krav til faktura

Debet Faktura oppfyller samtlige krav til faktura i henhold til norsk lovgivning.

Alle fakturaer som sendes ut fra næringsdrivende i Norge skal inneholde et minimum av informasjon. Krav til faktura er at den skal inneholde følgende:

 • Dato for utstedelse
 • Fakturanummer
 • Kjøpers navn og adresse
 • Selgers navn og adresse
 • Tidspunkt for levering av ytelsen
 • Ytelsens art og omfang
 • Organisasjonsnummer etterfulgt av MVA om man er MVA-registrert
 • Kjøpesum og betalingsforfall
 • Merverdiavgift skal være spesifisert.

Nummerering av faktura

Det finnes også strenge krav til fakturaers nummerering. Nummereringen skal foregå automatisk. Ved å benytte Debet Faktura tilfredsstiller du alle disse krav til faktura og risikerer ikke å bryte lovverket ved å lage egne fakturaer. Man har ikke anledning til å bruke samme fakturanummer to ganger. Det er derfor viktig at man har et system som gjør det vanskelig å gjøre feil med dette. Når systemet automatisk genererer neste tilgjengelige nummer får du alltid unike nummer på dine fakturaer og krav til faktura er ivaretatt.

De fleste regnskapsbyråer fører ikke inn fakturaer som ikke lages i henhold til lovverkets krav til faktura. Reglene skal sikre at det er enkelt å sjekke utgiftsposter i et firma mot inntektsposter i et annet. Dette er til fordel for skattemyndigheter, men er også til stor hjelp for firmaer som skal holde oversikt over sine dokumenter. Regelverket er laget slik at det ikke er tvil om hva fakturaen gjelder og at man kan dokumentere krav mot kunder. Sender man en faktura til inkasso eller tvangsinnkreving er det viktig at man må kunne dokumentere hva ytelsen gjelder. Og at man kan bevise at man oppretter sak mot det firmaet som har mottatt ytelsen. Ved å ivareta krav til faktura kan man lettere finne frem dokumentasjon.

Debet oppfyller samtlige krav til faktura

Debet Faktura tilfredsstiller alle krav og gir deg alle muligheter til å levere fakturaer i henhold til regelverk. Det er enkelt og intuitivt å bruke programmet slik at man ikke trenger å kunne alle detaljer i lovverket for å tilfredsstille krav til faktura når man fakturerer sine kunder. Det er viktig for firmaer å også fremstå som profesjonelle. En kunde får et mer profesjonelt inntrykk om de mottar en faktura elektronisk, som man også eventuelt kan betale med KID. En kunde som blir behandlet profesjonelt, vil etter all sannsynlighet komme tilbake å bestille ytelser fra deg igjen neste gang behovet dukker opp.

Ved å tilfredsstille krav til faktura vil man også få en mye enklere administrasjon av sine fakturaer og sitt regnskap. Ved å redusere administrasjonsbehov kan bedriften fokusere mer på tidsbruk som skaffer inntekt for bedriften i stedet for at mye av tiden går med til å administrere fakturaer. Mindre administrasjon betyr en mer effektiv bedrift som kan være mer konkurransedyktig og dermed få mer fornøyde kunder. Fornøyde kunder formidler gjerne budskapet videre til andre som igjen blir kunder. Det er alltid viktig å fokusere på å få inn nye kunder slik at du beholder en grunnleggende kundebase som sikrer at du har en jevn og sikker omsetning i bedriften.

Krev inn utestående faktura med Debet Inkasso

Når alle krav til faktura er fulgt, og kunden ikke betaler, da blir det enklere å kreve pengene inn med en inkassosak. Med Debet Egeninkasso kan du selv administrere inkassosak for å raskt og effektivt kreve inn utestående betalinger. Med dette produktet kan du sikre at bedriften din får inn alle utestående utgifter og ikke taper penger på kunder som aldri betaler.

For mer informasjon til kontakt på post@debet.no eller via vårt kontaktskjema.

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 69,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. EHF-faktura
 2. Endre informasjon på kunder
 3. Endre kontonummer
 4. Endre varer i vareregisteret
 5. Faktura regler
 6. Fakturaprogram enkeltmannsforetak
 7. Flere varelinjer på faktura
 8. Foreldelsesfrist på faktura
 9. Forhåndsvis faktura
 10. Giroblankett pdf
 11. Glemt passord
 12. Gruppefakturering
 13. Hvordan betale faktura
 14. Hvordan endre passord
 15. Hvordan lage faktura
 16. Hvordan lage kreditnota
 17. Hvordan opprette faktura
 18. IBAN-nummer
 19. Inkassovarsel
 20. Kan kunden din motta EHF-Faktura
 21. Kjøp en enkelt inkassosak
 22. Krav til faktura
 23. Kreditering av faktura
 24. Lag faktura med varer fra varergisteret
 25. Lag tilbudsdokument
 26. Lage fakturakladd
 27. Legg inn nye kunder
 28. Legg til varer i vareregister
 29. Momsregistrering
 30. Nettfaktura
 31. Opprett faktura
 32. Opprett inkassosak
 33. Opprette kunder
 34. Økonomisystem
 35. Pålogging
 36. Purring
 37. Regnskapssystem
 38. Saksbehandlere
 39. Sekundære firmaer
 40. Send faktura på e-post
 41. Vis giroblankett på faktura