« Tilbake (Startup)

Krav til navn på aksjeselskap

Om det er for å opprette et helt nytt aksjeselskap eller gjøre endringer på et som allerede eksisterer, er det bestemte retningslinjer som må følges, og krav som skal oppfylles. I denne artikkelen får du informasjon om hva som er viktig å huske på når du skal velge navn på selskapet ditt.

Aller først er det viktig å sjekke at navnet du ønsker å bruke på selskapet ditt er ledig. Dette gjør du helt enkelt ved å gå inn på nettsiden navnesok.no. Her kan du søke opp et hvilket som helst tenkt navn for å finne ut om det allerede blir brukt av et annet selskap. Det er altså ikke tillatt å velge et navn på bedriften sin som er i bruk av et annet selskap registrert i Foretaksregisteret.

Videre i valg av navn på selskapet ditt må du følge reglene som tilsier at navnet må inneholde minst tre bokstaver. Det kan heller ikke være upassende eller på annen måte i strid med loven for navngivning.

Andre ting å passe på ved navngivning av et selskap er at navnet ikke er villedende for mulige kunder. Kaller du bedriften din for eksempel Sykler AS, vil det være misvisende om man driver med salg av mikrobølgeovner osv. I enkeltpersonforetakets tilfelle burde man også merke seg at det ikke er lov til å bruke navnet til noen annen enn innehaver av foretaket.

Det er også viktig at navnet på selskapet inneholder betegnelsen på hvilken selskapsform man velger. Oppretter man for eksempel et aksjeselskap skal dette være integrert i tittelen, enten som «Akjeselskapet Sykler» eller «Sykler AS». Selskapsnavnet du velger skal heller ikke være støtende eller på noen måte vekke forargelse hos andre. For eksempel er det upassende å benytte seg av banneord i navnet på selskapet.

Utover disse reglene står man fritt til å kalle selskapet sitt hva man vil. Det er heller ikke satt i stein hva din virksomhet skal hete. Skulle det være behov for å endre navnet, av en eller annen, grunn kan dette enkelt gjøres ved å sende inn Samordnet registermelding via nettsidene til Altinn.

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 69,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. Aksjeselskap som selskapsform
 2. Aksjeselskap til salgs
 3. Bestill ferdig registrert firma
 4. Bør du kjøpe hylleselskap
 5. Etablere aksjeselskap
 6. Etablere selskap
 7. Fordeler og ulemper med AS
 8. Holdingselskap
 9. Hva er et hylleselskap?
 10. Hvem bruker hylleselskap
 11. Hylleselskap
 12. Hylleselskap til salgs
 13. Kjøp et hylleselskap i dag
 14. Kjøpe aksjeselskap
 15. Kjøpe ferdig registrert aksjeselskap
 16. Kjøpe tomt aksjeselskap
 17. Krav til navn på aksjeselskap
 18. Rask registrering av selskap
 19. Registrere aksjeselskap
 20. Starte aksjeselskap
 21. Starte AS