« Tilbake (Startup)

Bestill ferdig registrert firma

Prosessen med å registrere et nytt firma kan virke omstendelig for en fersk entreprenør, og kjenner du at gründeren i deg er klar for å komme raskt i gang med ditt nye firma, finnes det en enkel måte å gjøre nettopp det på.

ferdig-registrert-firma

Overtagelse

Ved å bestille et ferdig registrert aksjeselskap vil det nye firmaet ditt i løpet av kort tid være klart til bruk. Du overtar et selskap med en aksjekapital på 30 000 kroner, og utgiftene til registreringsgebyr i Brønnøysundregistrene (5 570 kroner), samt endring av firmanavn (1 140 kroner) kan trekkes fra denne om ønskelig. Uansett hvordan du ønsker å finansiere disse utgiftspostene, vil Debet sørge for at du mottar ditt nye firma ferdig registrert og klart til bruk.

Overtagelsen fra Debet skjer i det øyeblikket vi mottar en betalingskvittering fra banken din. Kort tid etter du legger inn din bestilling hos oss vil du motta både firmaattest og organisasjonsnummer, og se de nødvendige endringene gjort i Brønnøysundregistrene samme dag.

Registrering

Firmaet du overtar er ferdig registrert i Brønnøysundregistrene, altså overtar du et aksjeselskap som allerede er registrert. Det vil si at Debet i forkant av din bestilling har registrert et selskap i eget navn, så du slipper hodebryet og behandlingstiden på opptil fem dager. Ved overtagelsen tar vi også ansvaret for å endre blant annet:

 • Firmanavn
 • Styre
 • Adresse
 • Daglig leder

Debet garanterer også at firmaet du overtar ikke tidligere har vært i bruk. Du mottar altså et helt blankt aksjeselskap, uten tilknytning til noen form for tidligere drift. Det innebærer blant annet at du selv knytter en konto til firmaet i din foretrukne bank.

Fordeler

Hva som lønner seg for din bedrift vil selvfølgelig avhenge av hvilke forespeilinger du har gjort deg av markedet i forkant av firmaets opprettelse. Hva som på både kort og lang sikt kan være å anse som fordeler og ulemper for selskapet ditt. Alle muligheter til å få et forsprang på markedet kommer selvsagt godt med, og ved bestilling av ferdig registrerte firma hos Debet er det spesielt to faktorer som kan gi deg en viktig pangstart:

 • Tidsbruk
 • Regnskap

Tidsbruk

En av de største fordelene ved å bestille et ferdig registrert firma er at du kommer raskt i gang med driften av ditt nye selskap. Altså kan det være en god idé å bestille et firma som allerede eksisterer om du ønsker å komme fort i gang med driften. På denne måten unngår du både registrering- og behandlingstid i Brønnøysundregistrene, og muligheten for å være først på markedet med din nye idé øker. Du slipper å vente på formaliteter og får muligheten til å drifte ditt nye firma på dagen.

Nettopp denne fordelen kan være ekstra gunstig i situasjoner hvor samfunnsbehovet du ønsker å fylle er åpenbart, og det er særlig viktig å være på ballen først. Enkelte ideer kan være så oppe i dagen at det vil være avgjørende for selskapets suksess å være tidlig ute, noe vi i Debet er klare for å hjelpe deg med.

Velger du å gjøre arbeidet med å registrere ditt nye aksjeselskap fra grunnen av kan du risikere en ventetid på opptil fire uker i banken og i Brønnøysundregistrene før firmaet ditt er oppe og går. Den eneste forskjellen på selskapet du da disponerer er ventetiden på å komme i gang. Firmaet du bestiller av Debet vil være akkurat like tomt og ubrukt, og du vil ha det i din besittelse på dagen. Ingen tidligere transaksjoner eller formaliteter vil være knyttet til ditt selskap, annet enn den tidligere datoen for opprettelse.

Tidsaspektet er kanskje den største fordelen ved kjøp av et allerede registrert aksjeselskap. Gründeren som holder seg oppdatert på den konstante utviklingen av samfunnet, og hvilken retning teknologien og kulturen er på vei, vil gjerne være først på markedet med sin idé. Med en genial løsning på et nytt samfunnsbehov, vil man derfor være tjent med å bruke tiden sin på noe annet enn behandlingstid. Når tid er en avgjørende faktor, er bestillingen av et ferdig registrert firma en god løsning.

Regnskap

Noe som også er å anse som en fordel ved kjøp av aksjeselskap hos Debet er at aksjekapitalen betales inn i ettertid av overtakelsen av selskapet. Dette gjør at du slipper å vente på godkjennelse av den innbetalte aksjekapitalen, og at du kan gjøre forretninger, i form av kjøp og salg gjennom selskapet, allerede samme dag som du kjøper det av oss.

Utgiftene du allerede har hatt i forbindelse med virksomheten vil også kunne inkluderes i årsregnskapet. På grunn av at regnskapet skal omfatte hele levetiden til selskapet kan det også inkludere selskapets eksistens før du overtok det. Om du ikke har hatt utgifter i forkant av overtakelsen kan det likevel være verdt å notere seg.

Hvorfor bestille et ferdig registrert firma?

Før man bestiller et ferdig registrert firma er det naturlig at man stiller seg dette spørsmålet. Ettersom svaret ikke alltid er like soleklart, kan man med fordel gjøre en vurdering av hvilke behov man har som gründer før man bestemmer seg for det ene eller det andre.

Er du i tvil på om dette er noe for deg, eller usikker på hvilke behov du har som entreprenør kan det være greit å ha noen konkrete retningslinjer å forholde seg til. For å gjøre avveiningen enklere har vi derfor sammenfattet en liste med fire punkter for deg som passer et ferdig registrert firma:

 • Du ønsker et firma som er klart til bruk på dagen.
 • Du vil slippe å bruke unødvendig tid på å opprette ditt nye firma.
 • Du ønsker et aksjeselskap med registreringsdato tilbake i tid.
 • Du har ikke tid til å vente på innbetaling av aksjekapital, opprettelse av bankkonto eller å vente i kø hos Brønnøysundregistrene.

Hvordan funker det?

Aksjeselskapet du bestiller av Debet er i korte trekk det som kalles et hylleselskap. Grunnen til at vi kaller det et hylleselskap er at vi har lagt det til side på «hyllen» vår, klart til bruk når vi får din bestilling. Vi har altså opprettet dette selskapet utelukkende for å gjøre stiftelsen og registreringen av et aksjeselskap enklere for deg som kunde.

Selskapene vi sitter på er altså helt tomme og ubrukt inntil du overtar det. Vi har gitt det et midlertidig navn som enkelt kan endres samme dag som du legger inn din bestilling hos oss. Prosessen ved å selv opprette et firma kan være både tidkrevende og frustrerende med tanke på alle formalitetene og ventetiden det innebærer. Og det er nettopp derfor vi tilbyr denne tjenesten. Vi vet hvor krevende det kan være og ønsker å gjøre etableringen av et nytt selskap så kort og enkel som mulig for våre kunder.

Hva unngår du?

Ved å bestille et ferdig registrert firma av oss i Debet slipper du å forholde deg til alle skjemaene som må fylles ut og signeres på nettsidene til Altinn. For å gi deg et klarere bilde av hva dette innebærer kan her se hva du unngår ved å bestille et ferdig registrert firma:

 1. Finne, fylle ut og signere skjemaet «Stiftelse av aksjeselskap på nettsidene til Altinn.
 2. Opprette en konto i banken din for betaling av aksjekapital. Her kan du oppleve en del behandlingstid for godkjenning av betalingen. Eventuelt må du vente på å få bekreftet verdien av et tingsinnskudd av en revisor.
 3. Lokalisere lenken «Gå til registrering i Foretaksregisteret» i meldingsinnboksen din på Altinn. Her registrerer du altså ditt nye selskap, men før du kommer så langt må du kunne vise til en bekreftelse av innbetalt aksjekapital.
 4. Sende registreringsmeldingen til elektronisk signering av samtlige i selskapets styre, samt parten som bekrefter den innbetalte aksjekapitalen.

Hva er forskjellen?

Det er ingen reell forskjell på et selskap du bestiller av Debet og et selskap du selv registrer gjennom Altinn og Foretaksregisteret. Begge fungerer på samme måte som et hvilket som helst annet aksjeselskap. Altså er dine personlige rettigheter og økonomiske gevinster nøyaktig de samme. Alt du trenger å gjøre ved en bestilling av oss er, å betale aksjekapitalen til kontoen for det i din bank.

Den største forskjellen ved å opprette ditt eget selskap gjennom Altinn og Foretaksregisteret og å bestille et av oss er anstrengelse og tidsbruk. Som kunde av Debet vil du i løpet av dagen få et fullt fungerende aksjeselskap med organisasjonsnummer som er tomt og klart til bruk i løpet av dagen.

Lurer du på noe angående bestilling av ferdig registrert firma hos Debet er vi tilgjengelig for å svare deg på alle spørsmål du måtte ha. Kontakt oss gjerne via:

Telefon: 90 50 10 80

post@debet.no

Facebook

Klar for å kjøpe et hylleselskap?

Om du er klar for å bestille et hylleselskap, kan du følge lenken til vår side for registrering av kjøp av aksjeselskap. Vi vil behandle din henvendelse i løpet av kort tid.
Debet Startup - Hylleselskaper til salgs

Velg produktet som passer deg best

Faktura Gratis 0,- pr. måned *
Kom raskt i gang med faktureringen i dag Opprett konto Les mer om Faktura Gratis
Faktura Pluss 49,- pr. måned
For deg som ønsker
ekstra funksjonalitet
Kjøp Les mer om Faktura Pluss
Regnskap 69,- pr. måned
Komplett regnskapssystem Prøv gratis! Les mer om Debet Regnskap

Filtrer:

 1. Aksjeselskap som selskapsform
 2. Aksjeselskap til salgs
 3. Bestill ferdig registrert firma
 4. Bør du kjøpe hylleselskap
 5. Etablere aksjeselskap
 6. Etablere selskap
 7. Fordeler og ulemper med AS
 8. Holdingselskap
 9. Hva er et hylleselskap?
 10. Hvem bruker hylleselskap
 11. Hylleselskap
 12. Hylleselskap til salgs
 13. Kjøp et hylleselskap i dag
 14. Kjøpe aksjeselskap
 15. Kjøpe ferdig registrert aksjeselskap
 16. Kjøpe tomt aksjeselskap
 17. Krav til navn på aksjeselskap
 18. Rask registrering av selskap
 19. Registrere aksjeselskap
 20. Starte aksjeselskap
 21. Starte AS